SZOMBATHELYI HALADÁS–SZOLNOKI MÁV 1–1
Szombathely, Haladás-stadion, 3028 néző

Vezette: Horváth Tibor (Szalai Dániel, Aradi József)

Haladás: Verpecz – Schimmer (Rácz, 62.), Mocsi, Devecseri – Tóth D., Holdampf, Szekér, Jancsó (Kiss B., 46.), Németh Milán (Bosnjak, 76.) – Medgyes, Tóth B. Vezetőedző: Mátyus János.

 

 

Szolnok: Molnár-Farkas – Horgosi, Kovács O. Tamás – Tisza, Kónya (Földi, 71.), Tajti (Szekszárdi, 85.), Tóth B., Bárdos – Novák, Kotula. Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Tóth D. (80.), ill. Novák (17.)

A Haladás jó 3 ezer hazai szurkolónak szerette volna megmutatni, hogy vasárnap este nem véletlen volt a siófoki 1-5-ös győzelem.

Ennek megfelelően, házigazdához méltóan, nagy lendülettel kezdték Schimmerék a találkozót. Bár Mátyus János ezúttal nem tartotta be a ,,győztes csapaton ne változtass” örök igazságot, mégis az első negyed órában a kapujához szegezte ellenfelét a Hali. Mindenki az ttalálgata, mikor szereze vezetést a Medgyes – Tóth B. csatárduó, de jött a hidegzuhany. A szolnokiak szinte az első helyzetüket kihasználták,  és a tavaly még Szombathelyen szereplő Novák Csanád a tétovázó védők mellett talált be, 0-1.

A hazaiakat pár percre megfogta a váratlan szolnoki találat, aztán továbbra is mentek előre, szinte folyamatosan a vendégek térfélen pattogott a labda, ám a nagyon fegyelmezett szolnoki védők rendre megakadályozták az egyenlítést. Szünetben Kiss Bence állt be a középpályára, a Haladás tovább rohamozott, a Szolnok viszont ezután is szervezetten védekezett. A szombathelyiek hiába bontották a vendégek jobb és bal szárnyát, az átadások, a lövések rendre pontatlanok voltak. A 80. percben aztán a sok munka és a küzdeni tudás meghozta a sikert, a csereként beállt Rácz Ferenc mesteri átadását Tóth Dávid fejjel továbbította a szolnokiak kapujába, 1–1.

A Mátyus-tanítványok ezután még éhesebbek lettek, nem elégedtek meg a döntetlennel, a fantasztikus szuombathelyi szurkolóik buzdítása mellett a győzelemért támadtak, Tóth Barnának lehetősége is volt a gólszerzésre, de a vendégek megmentettek egy pontot, maradt az iksz.

A Haladás vasárnap este a Gyirmót vendégeként lép pályára a 3. fordulóban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!