Összhangban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség ajánlásával, Magyarország is ezen a hétvégén rendezi 2020. évi országos bajnokságát, amely immáron a 125. a sorban! A rajtlista publikus, lássuk mire számíthatunk a XIV. kerületi Lantos Mihály Sportközpontban! Nézzük a szombathelyi érdekeltségű dobószámokat, hol, milyen eséllyel indulnak Németh Zsolt és Németh László tanítványai!

Diszkoszvetés

Dobókörbe lép férfi diszkoszvetésben a szám 2004. évi olimpiai ezüstérmese Kővágó Zoltán. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen nem kisebb vetélytársakkal kell szembenéznie, mint a dohai VB-n résztvevő Huszák János, valamint a nyíregyházi Szikszai Róbert. Nevezett továbbá a Dobó SE képviseletében a kiváló kalapácsvető, Halász Bence is!

augusztus 8. szombat 16:30

Izgalmas versenynek ígérkezik a női diszkoszvetés döntője, ahol az 55 méter feletti egyéni csúccsal rendelkező NYSC-s Kerekes Dóra mellett, Váradi Krisztina a Maximus SE atlétája, valamint a gerelyhajításban is jeleskedő Kövér Fanni szintén indul. Hasonlóan a férfiakhoz, itt is indulnak szombathelyi kalapácsvetők: Gyurátz Réka és Németh Zsanett személyében.

augusztus 9. vasárnap 16:35

Kalapácsvetés

A magyar atlétika messze legsikeresebb szakágának legnagyobb hazai versenye következik, benne az Európa- és világbajnoki bronzérmes Halász Bencével, aki idén stabilan 78 méter feletti eredményeivel kápráztatta el a közönséget. Dobókörbe lép a szám 2012. évi olimpiai bajnoka Pars Krisztián is. A szombathelyi Dobó SE további kiválóságai közül szintén indul Rába Dániel és Varga Balázs, továbbá Pásztor Bence az ARAK-ból, valamint a Pápai AC kiváló ifjúsági korú versenyzője, Füredi Dániel.

augusztus 9. vasárnap 18:25

A női kalapácsvetők közül természetesen dobókörbe lép a tokiói olimpiára nevezési szinttel rendelkező Gyurátz Réka, aki a szám legnagyobb esélyese idén, idén már 70 méter felett is dobott a 4 kg-os szerrel. Indul a VEDAC színeiben indul a sokszoros magyar bajnok Orbán Éva, illetve az idén már 60 méter felett dobó Németh Zsanett is a Dobó SE-ből.

augusztus 8. szombat 14:40

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!