A program már-már szokásosnak volt mondható. A csapat az elmúlt idényben több mint fél tucatszor kelt útra hasonlóan: a játékosok kora reggel a Népligeti edzőcentrumban találkoztak, hogy a Groupama Arénában elfogyasztott közös reggeli után a repülőtér felé vegyék az irányt. A zöld-fehérek ezúttal Skóciába utaztak, hogy szerda este a neves ellenfél, a Celtic ellen próbálják kiharcolni a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe jutást. A játékosok kellő önbizalommal lépkedtek a repülőgép irányába, hiszen egy héttel ezelőtt a svéd aranyérmes Djurgarden együttesét verték meg meglepő könnyedséggel 2–0-ra. Kedd délelőtt azonban nemcsak az akkor duplázó Tokmac Nguen, hanem Sigér Dávid is fülig érő szájjal szállt fel a Glasgow-ba tartó repülőgépre, mert a középpályás egy nappal az indulás előtt vehette kézhez Marco Rossi szövetségi kapitány válogatott meghívóját a Törökország és Oroszország elleni Nemzetek Ligája-találkozóra.

A Ferencváros a keddi érkezést követően este a mérkőzés helyszínén tréningezett, a gyakorlás előtt a Celtic Parkban Szerhij Rebrov mondta el az érzéseit. Az aréna egyébként viszonylag régi létesítmény, a korábban Skóciában légióskodó Bogdán Ádám a Manchester United otthonához hasonlította, annyi különbséggel, hogy a Celtic Parkban általában jobb a hangulat. Nos, most nem lesz az, hiszen az összecsapást zárt kapuk mögött játsszák.
„Tisztában vagyok vele, mekkora hagyománya van Glasgow-ban a szurkolásnak, milyen hangulat szokott lenni a Celtic Parkban      – kezdett bele a 46 esztendős vezetőedző.  – Ettől függetlenül a magam részéről nem bánnám, ha nézők előtt léphetnénk pályára, a futball mit sem ér szurkolók nélkül. Ráadásul a játékosok számára sokkal nagyobb ösztönző erőt jelent telt ház előtt pályára lépni, sokkal több érzelmet vált ki belőlük. Persze azzal is tisztában vagyok, az üres lelátók ezúttal nekünk kedveznek.”

Az ukrán szakvezető eltökélt szándéka, hogy a múlt évi Európa-liga-siker után idén a Bajnokok Ligája főtáblájára vezesse a Ferencvárost, annak ellenére is, hogy teljes mértékig tisztában van vele, a feladat egyáltalán nem egyszerű.

„Készen állunk az újabb kihívásra  – felelte Szerhij Rebrov.   – A játékosokkal sokat beszélgettünk róla, hogy az elmúlt idényben rendkívül kemény riválisok ellen is helytálltunk, többek között a Dinamo Zagreb ellen idegenben. Most a Celtic következik, nincs okunk megijedni. Ezen a szinten bármilyen csapattal kerülünk szembe, magas szintet képvisel. A Celtic az esélyesebb, de ezzel most nem foglalkozunk. Kizárólag magunkra koncentrálunk, biztos vagyok benne, lesz esélyünk szerda este.”

A Celtic – Fradi meccs 20.45-kor kezdődik, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!