Ferencvárosi TC–Haladás-Viktória FC 0-0

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 200 néző

női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár.

FTC: Bednar – Mosdóczi, Brandon, Ivanusa (Devonna, 69.), Pusztai – Nagy Virág, Róth, Hasanbegovic, Fenyvesi – Nagy Viktória (Czellér, 69.), Siklér (Németh D., 46.). Edző: Dörnyei Balázs.
Haladás-Viktória: Bíró  – Balogh, Horti, Jánosi, Hajba – Németh M., Herczeg, Fördős, Böcskei (Kopcsándi, 67.) – Harsányi, Németh A. Edző: Szabados György.

A Kocsis Sándor Sportközpontben rendkívül szeles, már-már hideg idő fogadta a csapatokat és a killátogató fradista és nem levés Hali-szurkolót.

Egy éve játszott legutóbb 0–0-s döntetlent az NB I-ben az FTC, hazai környezetben viszont több mint 11 év elteltével, 2009 márciusa óta először végzett gól nélküli döntetlenre a zöld-fehér gárda, amely úgy veszített el két pontot a szombathelyiekkel szemben (vagy ha úgy tetszik, csípett el egyet), hogy a bosnyák Melisa Hasanbegovic kiállítása miatt a 31. perctől emberhátrányban küzdött.

A Ferencváros az előző két alkalommal is a szombathelyi együttessel játszott 0–0-t az NB I-ben. Dörnyei Balázs csapata már másodszor botlott ebben a bajnokságban, a 3. fordulóban az Astra HFC is elcsent egy pontot (3–3) a Kocsis Sándor Sportközpontból.

„Nagyon jó eredményt értünk el, ez a döntetlen számunkra győzelemmel ér fel! – értékelt a Viktória Facebook-oldalán Szabados György vezetőedző. – Gratulálok a lányoknak, minden dicséretet megérdemelnek, szívüket-lelküket kitették a pályára, becsületesen küzdöttek. Noha az FTC volt a meccs toronymagas esélyese, ezúttal is kiderült, hogy a labda gömbölyű, a futballban bármi megtörténhet. Csapatként voltunk nagyon egységesek, erősek, masszívak.”

A meccs után pár perccel Horti Boglárka a helyszínen értékelte az 1 pontot olvasóink számára.

Az FTC így visszacsúszott a tabella harmadik helyére, és a hátránya négy pontra nőtt az éllovas MTK mögött, amely az élvonalban másodszor triplázó Pápai Emőke vezérletével 5–0-ra megverte a sereghajtó Kelen SC-t. A Hali az 5. helyen áll.

A bajnokság állása: 1. MTK 15, 2. DVTK 12, 3. Ferencváros 11, 4. Astra HFC 10, 5. Haladás-Viktória 5, 6. Szent Mihály 3, 7. ETO FC Győr 1, 8. Kelen SC 0 pont.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!