A hétvégi kínálatban több izgalmas mérkőzésre is sor került, amelyben vasi csapatok érintettek voltak. Pályára lépett a bajnok Falco és a nagy megyei rivális Körmend is, amely magabiztos sikert aratott. A női mezőnyben érintett SzoESE szintén kiemelt derbit játszott a második helyen álló, közvetlen üldözőjével, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen.

A vártnak megfelelően nagy csatát hozott a forduló rangadója, amelyet Szabó László vezetőedző – jogosan – az év mérkőzésének hívott. Nem túlzott a szakvezető, hiszen végig nagy iramú találkozót vívtak a csapatok. Bár hátrányba került a SzoESE, igazi csapatmunkával nemcsak fordítani tudtak a szombathelyi lányok, hanem magabiztos sikert arattak és gyűjtötték be a hetedik győzelmüket.

Az összecsapás azonban nem csak emiatt marad emlékezetes. A kritikus pillanatokban rendre vezérré lépett elő Kovács Gina, aki a nyáron tette át székhelyét Szombathelyre. Az élvonalbeli rutinnal rendelkező irányító a nagyszünet előtti pillanatokban két játékos közül kibújva sebességet és irányt váltott, ez pedig elegendő volt számára ahhoz, hogy 4.7 másodperc leforgása alatt saját palánkjától elinduljuk és megkíséreljen egy dobást.

A labdavezetést követően saját térfeléről tüzelt csípőből Kovács Gina és tette mindezt hatékonyan is, ezzel demoralizálta az ellenfelet, amely folyamatosan ledolgozta hátrányát. Ennek a hárompontosnak IS köszönhetően azonban új lendületet vett a SzoESE és a második féidőben fokozatosan ellépett illetve nyerte meg ennek köszönhetően a találkozót. Ezt a felvételt valóban vétek volna kihagyni!

Aki pedig visszanézné a lányok mérkőzését, ITT megteheti!

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!