Mi már csütörtökön megírtuk, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya a bajnokcsapatnál folytatja, aztán péntek este be is mutattuk az érkező kiválóságot.

Ilyen előzmények és a szegedi skiker után, vasárnap este a sárga-feket klub hivatalosan is bejelentette, ezzel megrősítette értesülésünket, miszerint a center Szombathelyen folytatja.

,,Válogatott játékossal erősíti meg keretét bajnoki címvédő csapatunk. A mai nap folyamán a Falco-Vulcano Energia KC 1,5 éves szerződést írt alá Keller Ákossal” – közölte  a Szeged elleni győztes meccs után a klub hivatalos honlapja.

A 31 éves, 210 cm magas, 5-ös poszton bevethető játékos az Alba Fehérvárnál kezdte pályafutását, később megfordult Szolnokon és rövid ideig Körmenden is. Külföldön szerepelt a francia Pau-Orthez, a horvát Zadar, az olasz Orlandina Basket csapataiban, most pedig a lengyel rekordbajnok Slask Wroclawtól érkezik Szombathelyre – írják.

Az ötszörös magyar bajnok, négyszeres Magyar Kupa-győztes center a magyar kosárlabda-válogatott tagjaként részt vett a 2017-es kosárlabda Európa-bajnokságon, jelenleg a nemzeti csapat csapatkapitánya.

„Örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat és a kosárlabda-barátokat, hogy Keller Ákos a Falcóban folytatja pályafutását.” – számolt be Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője.

„Ákossal korábban már több ízben is tárgyaltunk, most azonban az egyezség is létrejött a játékossal, így bajnoki címvédő csapatunkat erősíti a jövőben. 1,5 éves szerződést írtunk alá, amely nem tartalmaz kilépési opciót. Örülünk, hiszen tudjuk, hogy hazai és nemzetközi szinten is hosszú távon versenyképes csapatot elsősorban erős magyar maggal tudunk létrehozni. Ennek jegyében igazoltuk le Ákost, aki Benke Szilárd, Perl Zoltán és Váradi Benedek mellé negyedik válogatott játékosként csatlakozik klubunkhoz.” – zárta szavait az ügyvezető.

Keller Ákos a hétfő esti edzésen csatlakozik a bajnokcsapathoz, a szerdai, ZTE elleni hazai mérkőzésre már együtt készülhet Váradiékkal.

A szomszédvári rangadót az M4 Sport 20 órától élőben közvetíti,

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!