A hétvége során megkezdődött a tavaszi menetelés a Vas Megyei I. osztályban, amelynek 14. fordulójáról a tegnapi nap során már beszámoltunk olvasóinknak. A Lukácsháza – Répcelak összecsapásra azonban sikerült is kilátogatnunk, így hoztunk pár fotót és egy rövid összefoglalót is olvasóinknak.

Mindkét együttes jó előjelekkel várta a tavaszi folytatást: a Répcelak jó sorozatot produkálva, a listavezetőtől pontot csenve zárta le az őszt, míg a Lukácsháza nem véletlenül telelt a tabella 4. pozíciójában.

A felkészülési meccseken jól szerepelt és nem is nagyon alakult át a Répcelaki SE kerete, míg a Lukácsháza szintén erős, rutinos brigáddal vágott neki a nyitánynak.

A találkozó a pályaválasztó (a mérkőzést nem a Lukácsháza pályáján, hanem a Király SZE műfüvesén rendezték) elképzeléseinek megfelelően kezdődött: a répcelakiak középpályása eladta a labdát saját térfelének közepén, amelyet végül ki is használtak a “hazaiak”, a lukácsházi csatár lövésébe csak belekapni tudott Tóth Jenő.

A vendégek ezután nem nagyon találták a játék ritmusát, lassan és körülményesen, váratlan és bátor húzások nélkül próbálták építeni a támadásaikat, amelyek rendre már a középpályán elhaltak. A lukácsháziak pedig a góljuk után okosan visszazártak, és a megszerzett labdákból több veszélyes szituációt is kialakítottak, főleg pontrúgásokból okoztak gondot a répcelaki kapu előtt. A gyenge támadójátéka ellenére akadt egy nagy helyzete a répcelakiaknak is egy komoly hazai védelmi hibának köszönhetően, ám ez végül kimaradt.

A félidő végéhez közeledett a mérkőzés, amikor egy szemre is tetszetős támadást vitt végig a Lukácsháza: egy szép ívelést követően a balszélső remekül vette át a labdát, majd kiválóan tálalt a középen érkező Horváth Máté fejére.

A második etapra igyekezett frissíteni csapatán a répcelakiak mestere, ám a Lukácsháza kontráiban bőven benne volt a veszély, viszont ezeket nem tudták kihasználni a hazaiak.

Az utolsó 15-20 percre azonban a kapuja elé szorult a Lukácsháza, a Répcelak több veszélyes beadásig, sőt egy kapufáig is eljutott, de ezen a napon semmi sem akart összejönni számukra, hiába küzdöttek a lefújásig becsülettel.

Megérdemelten szerezte meg a 3 bajnoki pontot a Lukácsháza gárdája, így továbbra is a 4. helyen állnak a tabellán, míg ellenfelük a 9. pozícióból várhatja a jövő heti, Király SZE elleni összecsapást, amely szintén nem ígérkezik könnyűnek számukra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!