A tudósításból kiderül, hogy majdnem este tizenegy óra volt, amikor a két teniszező elkezdte a mérkőzést. Az első játszmában 3:3-ig mindketten nyerték az adogatásukat, akkor Fucsovics Márton élt a meccs második bréklabdájával, majd a saját szervajátékait uralva behúzta a szettet (6:4).

A bonyolultabb forgatókönyvű második játszma nagyon hosszú gémmel kezdődött, amelynek a vége a fogadó magyar játékosnak sikerült jobban – és Fucsovics lendületből semmire hozta a saját adogatójátékát. 2:0-nál akár gyors befejezésre is számíthattunk, csakhogy Paul is villantott egy bréket – kezdődhetett minden elölről (2:2).

Egy végeláthatatlan, majdnem negyedórás Paul-adogatógém következett, mindkettőjüknek volt lehetősége megszerezni a pontot – ez végül a hatodik bréklabdáját értékesítő Fucsovicsnak sikerült egy foghatatlan tenyeressel.

A magyar játékos tehát azonnal visszabrékelt, és ha nem is könnyen, de hozta a saját adogatását is. Sőt 4:2-nél egy vonalon ülő, gyönyörű keresztfonák révén megint volt egy bréklabdája, csakhogy az amerikai rivális ezt a gémet még megmentette.

Fucsovics kiválóan adogatva, semmire nyert játékkal válaszolt, utána Paul szerváinál is megnyerte az első három labdamenetet – majd a harmadik mérkőzéslabdáját némi szerencsével pontra, gémre, szettre és meccsre váltotta (6:3).

ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (1 117 900 euró, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ
Fucsovics Márton–Paul (amerikai) 6:4, 6:3
Coric (horvát)–Nisikori (japán) 7:6 (7–2), 7:6 (7–4)
Rubljov (orosz, 4.)–Chardy (francia) 7:6 (7–2), 6:7 (2–7), 6:4
Cicipasz (görög, 2.)–Hacsanov (orosz) 4:6, 6:3, 7:5
Az elődöntőben: Coric–Fucsovics, Rubljov–Cicipasz

A remek győzelem után következhet a horvát Borna Coric elleni elődöntő!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!