Az alapszakasz során sikerült döntetlent elérnie a Veszprémnek hazai környezetben és most a rájátszásban is szerette volna megnehezíteni a Haladás dolgát. Juan Ramon Calvo Rodriguez együttese viszont szerette volna megőrizni eredményes mutatóját, így nem számíthattak a nézők komolyabb gólfesztiválra a péntek este megrendezett összecsapáson.

Az már rögtön nyilvánvaló volt mindkét fél számára, hogy esélyesként a vasi csapat lesz a kezdeményezőbb. Ennek megfelelően megszállta térfelét a Veszprém és gyors ellenakciók vezetésére helyezkedtek be. A szombathelyiek pedig felállt fal ellen próbáltak gólt szerezni. A vendégek jelenlegi, a Hali egykori kapusa, Sásdi néhány védéssel jelezte, hogy nem adja könnyen magát.

Bár többet birtokolta a labdát a vasi alakulat, a Veszprém is jelezte, hogy komolyak a szándékai. A kísérletek terén viszont meglehetősen pontatlanok voltak a csapatok. Hol az utolsó passz, hol a befejezés hibádzott. A szünet előtt az új szerzemény, Henrique kísérlete csattant a kapufán, de a gólra az utolsó percig várni kellett. Ekkor Dávid felívelését akrobatikus mozdulattal továbbította a hálóba a labdát Dróth Zoltán.

 

Majd szinte a lefújás pillanatában kis büntetőhöz jutott a Veszprém, Pál pedig nem hibázott. Agilisan kezdte a második húsz percet a házigazda és a határozott letámadásuknak köszönhetően ezúttal is többet birtokolták a labdát. Lövések terén Dróth, Vas és Simic jeleskedett, de kísérletük a védőkről csorgott le.

A játékrész derekán aztán fokozódott a Haladás nyomás, aminek végén újabb gólok születtek. Először Henrique szerzett labdát, majd buktatták a védők. A megítélt büntetőt Dróth értékesítette magabiztosan. Ezután kitámadott a Veszprém, ez pedig újabb lehetőséget adott a Haladás számára.

Az egyik kontra végén Sipos estében lőtt a kapuba, ezzel növelte csapata előnyét. Bár a vendégek mindent megtettek a szépítésért, újabb gól már nem született, így megérdemelt Haladás siker született a szomszédvári rangadón.

Haladás VSE – Balaton Bútor FC Veszprém 3-1 (1-1)

Haladás: Alasztics – Hajmási M., M. Simic, Dróth Z., Vas Á.
Csere: Gyimesi – Kovács M., Nagy K., Sipos G., Dávid R.., Gerencsér A., Szakasics B., Henrique, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Dróth 2, Sipos G. illetve Pál

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!