Hétfő este, egy huszáros hajrával fordította meg a találkozót és nyerte a döntő negyedik mérkőzését a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, amely így 2-2-re módosította a három nyert meccsig tartó versenyfutást. Az összecsapás azonban nem csak erről marad emlékezetes, ugyanis a derbit követően a szolnoki másodedző, Szarvas Gábor a sport szellemiségével nem összeegyeztethető módon üzent a Facebookon keresztül a szolnoki szurkolóknak. A csapat hivatalos közleményt adott ki az eset kapcsán, amelyet változtatás nélkül idézünk honlapunkon:

“Tisztelt Szurkolóink! Tisztelt Kosárlabda-barátok!

A Falco KC Szombathely tegnap hatalmas küzdelem után fontos győzelmet szerzett a Szolnoki Olajbányász ellen, és kiegyenlítette a párharcot. A mérkőzést követően a szolnoki másodedző, Szarvas Gábor a sport szellemiségével nem összeegyeztethető módon üzent a közösségi médián keresztül a szolnoki szurkolóknak. Az abban foglalt uszító hangnemet, továbbá az ellenfél játékosainak megfélemlítésére irányuló felhívást Klubunk mélységesen elítélendőnek tartja.

Amellett, hogy véleményünk szerint ezzel több – az MKOSZ által megfogalmazott – etikai és fegyelmi szabály ellen vétett, az első két szolnoki mérkőzésen történtek fényében (válogatott játékosaink kórusban szidása, a privát közösségi oldalakon történt üzenetek, fenyegetések, a mérkőzések után csapatunkat úgy kellett kimenekíteni a szolnoki csarnokból) különösen sportszerűtlennek találjuk az efféle megnyilvánulásokat. Álláspontunk szerint a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének feladata, hogy minden körülmények között megvédje a játékosokat, azon belül is megkülönböztetett figyelemmel a magyar, illetve a magyar válogatott kosárlabdázókat.

Klubunk a fenti atrocitást jelezte a Szövetség illetékes bizottságai felé, bízva abban, hogy azt kellő súllyal szankcionálják és a jövőben nem kerülhet sor sportszakember részéről hasonló sportszerűtlen magatartásra!”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!