A hétvége során véget értek a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság küzdelmei. Az már bőven az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a Sárvár FC lesz a bajnok (ám úgy tűnik, hogy nem vállalják a feljutást az NB III-ba), azonban a kieső csapatok kiléte az utolsó fordulóig nem volt biztos.

Jegyzőkönyvek

A csepregiek jó tavaszi szezont produkáltak, és már 2:0-ra is vezettek a szezon második felére igencsak összeeső vépiek otthonában, ám végül a hazaiak kiénekelték a sajtot a Csepreg szájából. Ez a vereség pedig azt jelentette a csepregiek számára, hogy (jelen állás szerint) búcsúzniuk kell az első osztálytól. Sajnos a szimpatikus csepregi alakulat több mérkőzését is 1 góllal veszítette el, sokszor álltak közel a pontszerzéshez, ám a szerencse nem állt a csapat mellé, hiába tettek meg mindent.

Természetesen önmagában a csepregiek botlása nem lett volna elég, az is kellett, hogy a Vasvár és az Egyházasrádóc legyőzze a két biztos kiesőt: előbbi a Szarvaskendet, utóbbi a Rum gárdáját. Ez mindkét csapatnak sikerült, így kivívták a jogot arra, hogy a 2021/22-es szezont is az első osztályban kezdjék meg.

A listavezető és már bajnok legyőzésével biztosította be 4. helyét a Körmend, akik nagyot mentek a bajnokság hajrájában, sorra nyerték a meccseiket.

A Répcelak Bükön tudott nyerni, míg a Jánosháza alulmaradt Celldömölkön a szomszédvári rangadón. A celldömölkiek a Répcelakkal együtt remek tavaszi szezont futottak, a két gárda a korábbi években a bajnoki aranyért versengett egymással, és bár most messze kerültek az élbolytól, tavaszi teljesítményükkel a következő szezonban ismét harcban lehetnek a szebb helyezésekért.

A Szentgotthárd is nagy menetelést mutatott be a tavasszal (az utolsó fordulóban is győzni tudtak), a gárda kiharcolta a bennmaradást, emellett pedig minden csapat számára kemény ellenfélnek bizonyult, ám kérdés, hogy a nyáron mennyire alakul majd át ismét a keretük.

A 2020/21-es szezon a koronavírus járvány miatt még érdekesebbnek bizonyult. Szerencsére az utolsó mérkőzésekre visszatérhettek a nézők is a lelátóra, reméljük ez a következő idényre is így marad.

A végeredmény (TABELLA)

 

A bajnokság gólkirálya Halmosi Pétert is megelőzve a körmendiek csapatkapitánya, Sipos Bálint lett, 26 találatával.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!