A dánok az 5. percben megszerezték a vezetést, a szünetben már kettővel vezettek, és bár a csehek a szünet után gyorsan szépítettek, egyenlítésre nem futotta az erejükből.

Góltörténet: 5. perc: Egy jobb oldali szöglet egyedül találta Delaneyt a büntetőpont közelében, a középpályás földre fejelt labdája a kapu jobb oldalába pattant (1-0).
42. perc: Maehle kapott nagyszerű indítást a bal oldalon, jobb külsővel centerezett, Dolberg pedig egyből a kapuba lőtte a tökéletesen érkező beadást (2-0).
49. perc: Coufal 30 méterről középre lőtt labdájába Schick tette bele a lábát, Schmeichel pedig nem tudta védeni a kapu jobb oldalába szálló játékszert (2-1).

Az elmúlt két mérkőzésükön nyolc gólig jutó dánok egy szöglet után már az ötödik percben megszerezték a vezetést, majd ezt követően is veszélyes helyzeteket alakítottak ki. A csehek az első húsz perc letelte után kezdtek bátrabban támadni, pontrúgásokból és lövésekből is veszélyeztettek, de Schmeichelnek a szünetig mindössze egyszer kellett nagyot védenie. Eközben a dán válogatott elsősorban a sikeres kontráiban bízott, egy ilyen végén pedig még a fordulás előtt ismét mattolták Vaclikot.
A második játékrészt nagy lendülettel kezdték a csehek, Schmeichelnek az első percben kettőt kellett védenie, nem sokkal később azonban már ő is tehetetlen volt. A gyors szépítő gól után újfent kiegyenlítetté vált az összecsapás, mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de újabb gól már nem született így az 1992-ben Európa-bajnok dánok örülhettek a továbbjutásnak.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ
CSEHORSZÁG–DÁNIA – élőben az NSO-n!
Baki, Olimpiai Stadion. V: Kuipers (holland)

CSEHORSZÁG: Vaclík – Coufal, Celustka (Brabec, 65.), Kalas, Boril – Holes (Jankto, a szünetben), Soucek – Masopust (Krmencík, a szünetben), Barák, Sevcík (Darida, 80.) – Schick (Vydra, 79.). Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy

DÁNIA: K. Schmeichel – A. Christensen (J. Andersen, 81.), Kjaer, Vestergaard – Stryger Larsen (Wass, 71.), Höjbjerg, Delaney (M. Jensen, 81.), Maehle – Braithwaite, Dolberg (Y. Poulsen, 59.), Damsgaard (Nörgaard, 60.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Gólszerző: Schick (49.), ill. Delaney (5.), Dolberg (42.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!