A Simple Liga női labdarúgó NB I. 1. fordulójában a jól játszó Haladás-Viktória FC 2-0-ra legyőzte az ETO FC Győrt, annak ellenére, hogy a vendégek kezdték jobban a mérkőzést. A győri zöld-fehérek eleinte többet birtokolták a labdát, de komoly fölényt nem tudtak kiharcolni.

A haladas.hu helyszíni tudósítása szerint a 9. percben Nagy Vanessza vitte be középre a labdát, de 18 méteres lövését védte Szőcs.

A 11. percben megszerezte a vezetést a szombathelyi együttes. Nagy Vanessza kapott labdát, higgadtan bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről a hosszú, bal sarokba helyezett, 1-0. A gól jót tett a hazaiak futballjának, a kezdeti idegeskedés után megnyugodtak és vezettek néhány formás akciót.

A 37. percben növelte előnyét a Haladás-Viktória. Koprena bal oldali szögletét a hosszún érkező Gődér az öt és feles bal sarkáról a hosszú, jobb sarokba fejelte, 2-0.

 

 

A szünet után, már a 68. percben Cameron fordult le, de 16 méteres lövését bravúrral védte Bíró. Két perc múlva újra a szombathelyi kapus parádézott, fél percben belül két nagyot hárított. A 78. percben Vida tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, de bal sarokra tartó lövését hárította Bíró. Hiába hajráztak a vendégek, a viktóriások már nem engedték ki kezükből a teljesen megérdemelt győzelmet.

A Haladás-Viktória összességében taktikusan, jól futballozva megérdemelten nyert. A győzelemben nagy része van a remekül, válogatott formában védő Bíró Barbarának is.

Haladás-Viktória FC–ETO FC Győr 2-0 (2-0). – Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 150 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár R.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Balogh, Gődér, Horti, Kovács V. – Németh M., Urbán V., Swetman (Németh Zs., 85.), Koprena (Csizmadia, 79.) – Németh A., Nagy V. (Kiss-Lantos, 75.). Edző: Székely Tibor.

ETO FC Győr: Szőcs – Fél P., (Nagy L., 46.), Savanya, Kovács L. – Németh L (Vida, 71.)., Oláh, Rácz (Feketevizi, 88.), Nagy F., Öreg (Sali, 75.) – Süle, Cameron. Edző: Menczeles Iván.

A Haladás-Viktória FC csapata a 2. fordulóban, augusztus 21-én az MTK Budapest vendégeként lép pályára. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!