Hiába küzdött hősiesen, végül a második félidőben nem bírta a nyomást a magyar labdarúgó válogatott, amely sima, 4 gólos vereséget szenvedett Anglia ellen világbajnoki selejtezőn az I-csoportban. Az angolok nem különösebben villogtak, ám Sterling és Kane is betalált, valamint arról is megbizonyosodhattunk, hogy miért fizetett a Manchester City több, mint 100 millió eurót Jack Grealishért. 

Budapest, 2021. szeptember 2.
Az angol Raheem Sterling (k) gólt szerez a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 4. fordulójában játszott Magyarország – Anglia mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. Balról Schäfer András, jobbról Gulácsi Péter kapus.
MTI/Illyés Tibor

Nem sok sanszunk akadt az Eb-ezüstérmes ellen, helyzetet sem igazán tudtunk kialakítani az egész mérkőzés során, a kulcsjátékosaink sem tudtak mit hozzátenni egy ilyen kaliberű ellenféllel szemben.

Az első etapban ugyan még remekül tartottuk magunkat, kevés területet engedtünk ellenfelünknek, ám a második félidőben buta hibákat vétettünk.

Az angolok vezető góljánál Willi Orbán egy remek csellel lépett át a vendég télfélre, ám a passza elakadt Declan Rice lábában, amelyből lejöttek az angolok és megszerezték a vezetést egy remek kontra végén.

A bekapott gól után természetesen megtörtünk, az angolok pedig sorra dolgozták ki a helyzeteiket, amelyeket jó százalékkal sikerült is kihasználniuk.

A papírformát tehát nem tudtuk felborítani, azonban nekünk a következő, Albánia elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk, amely fontos lesz a továbbjutás szempontjából.

Magyarország: Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla, Kleinheisler, Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Sallai, Szalai Á. Csere: Bogdán, Dibusz, Botka, Lang, Tamás M., Cseri, Gazdag, Hahn, Nikolics, Sallói, Schön, Varga K., Varga R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Anglia:
 Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice – Sterling, Mount, Grealish – Kane.
Csere: Johnstone, Pope, Alexander-Arnold, Coady, R. James, Mings, Trippier, Bellingham, J. Henderson, Lingard, Bamford, Saka. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Gólszerzők: R. Sterling (55′), H. Kane (63′), H. Maguire (69′), D. Rice (87′)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Anglia 4 4   13–  1   +12 12
2. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 10–  8   +2 7
3. Lengyelország 4 3 1 1   7–  3   +4 7
4. Albánia 4 1 1 2   7–  5   +2 4
5. Andorra 4 1 3   3–  8   –5 3
6. San Marino 4 4   0–12 –12 0

 

5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00:
 Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00: Anglia–Andorra
20.45: San Marino–Lengyelország

6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45: Lengyelország–Anglia
20.45: Albánia–San Marino

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!