A Szombathelyi Haladás győzelmét ígérte a vasárnap késő délután megrendezett bajnoki mérkőzés. A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a stabil középcsapatnak számító Budafok – amely 12 ponttal a 8. helyről – fogadta a vasi együttest. A zöld-fehér alakulat az ezüstérmes pozícióját, valamint veretlenségét is szerette volna megőrizni. Ennek ellenére nem úgy kezdődött a derbi, ahogy a vendég szurkolók várták.

A tapogatózó másodpercek után a Budafok akarata érvényesült. Kovács lövése még elkerülte a kaput, de utána a főszereplő Rózsa volt, akinek többször is bravúros hárítást mutatott be, ezzel megőrizve csapatának a 0-0-ás döntetlent. Az első félidő közepén kezdett ébredezni a Hali, először Tóth, majd Szekér próbálkozott. Utóbbi kísérletnél a kapusnak is játékba kellett avatkozni.

A mezőnyben szikrázóan kemény összecsapások színesítették a találkozót, nem könnyítették meg a játékosok a sípmester dolgát. Érezhetően hiányzott a vasi alakulat motorjaként szolgáló Bosnjak játéka is, aki betegség miatt nem léphetett pályára a Pest megyeiek pályáján. A félidő képletes és akár szó szerinti csattanójára a 40. percig kellett várni.

Ekkor Szekér indult meg és egy összjátékot követően tekert kapura, a labda a felsőlécről csapódott vissza a játéktérre. A játékrész utolsó momentuma a szombathelyiek vezetését jelentette, miután Kiss lekészített labdáját Devecseri tekerte a hosszú sarokba. A térfélcsere után leginkább a mezőnyben dolgozták meg egymást a felek, hol itt, hol ott pattogott a játékszer.

A 72. percben Kiss Bence sarokrúgásból játszott össze Horváth Rajmunddal, majd a középre emelt játékszert 8 méterről Szekér csúsztatta védhetetlenül a hálóba. Felpörgették a csapatok az utolsó perceket, s a hajrában még sárga lapokat kellett osztogatnia a játékvezetőnek, de az eredmény már érdemben nem változott. Megérdemelt szombathelyi siker született.

A találkozó első harmadában nagyon veszélyesen játszott a Budafok, többször Rózsának kellett védenie, majd szép fokozatosan átvette az irányítást az esélyesebb vendég alakulat. A Szombathelyi Haladás így megérdemelt győzelmet aratott és őrzi listavezető helyét a tabellán, mindezt veretlen mutatóval, ami a bajnokság harmadához közeledve dicséretes teljesítmény.

Budafok – Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1)

Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Devecseri (Guzmics 81′), Németh Milán – Holdampf, Szekér – Tóth Milán (Horváth R. 69′), Csilus, Kiss B. (Tóth D. 81′) – Tóth-Gábor K. (Délczeg 58′)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Devecseri (45′), Szekér (72′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!