A Falco szenzációsan kezdte a 2021/2022-es szezont, hiszen a hazai bajnokságban az eddigi 9, míg a Bajnokok Ligájában (BCL) mindkét mérkőzéséről győztesen jött le a pályáról. Az Európában is páratlan sorozatot ma este az olaszországi Trevisóban szeretné folytatni a magyar bajnok.

Az ellenfél, a Nutribullet Treviso szintén hibátlan, 2 győzelemmel áll a BCL-ben. az olasz csapat az egyetlen a nemzetközi sorozatban, amely csapatszinten 50% – 40% – 80% mutatóval rendelkezik, vagyis 52,7%-kal dobják a kétpontosokat, 40,8%-osan a triplákat és 89,3% találati pontossággal értékesítik a büntetőket.

A Falco KC Szombathely vezetőedzője, Mios Konakov szerint az olaszok kiváló csapatot alkotnak, ezért aztán nagyon nehéz meccsre számít.

– Nem véletlen, hogy eddig veretlenek az olaszok. Jó formában vannak és teljesen más stílust képviselnek, mint a VEF Riga. A Treviso Henry Sims személyében klasszikus centerrrel igyekszik dominálni, ezért is lesz nagyon fontos az amaerikai magasember kikapcsolása. Megpróbáljuk a lassítani a játékukat és az 5 vs.5 szituációkra kényszeríteni őket – fogalmazott a sárga-feketék közösségi oldalán Konakov mester.

Fontos információ, hogy a meccsre nagy számban kiutazó Falco szurkolók csoportos gyülekezőt hirdetnek. A helyszín Treviso óvárosbán, a Piazza dei Signori lesz, 16 órától 19 óráig. Itt lehetősége nyílik mindenkinek enni, inni, szórakozni, a csapatot éltetni és felkészülni az esti mérkőzésre.
A Dress Code a mérkőzés alatt egységesen a szombathelyi csapat ikonikus színe, a CITROMSÁRGA lesz, ezért a szervezők minden vendégszurkolót arra kérnek, hogy lehetőleg CITROMSÁRGA pólóban/pulóverben jelenjen meg a mérkőzésen.

A Nutribullet Treviso – Falco KC Szombathely BCL-meccsen 20.30-kor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!