Erőltetett menetben vannak a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasai, hiszen egymást érik a mérkőzések a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságban, valamint az NB II. nyugati csoportjában is. A hetet a MEFOB kiírásban kezdték Kéri Péter tanítványai, ahol a nyáron megerősödött soproni SMAFC látogatott a vasi megyeszékhelyre.

A késő esti időpont ellenére szép számmal érkeztek szurkolók a szomszédvári rangadóra. Valamit érezhettek a nézők is, mert valóban nagy csatát hozott az összecsapás. A Sopron idegenben még hibátlan volt a forduló előtt, míg a SzoESE veretlenül állt a tabella élén. A nagy tét ugyanakkor több hibázási lehetőséget hozott magával, a kosarasok nagyon pontatlanul céloztak.

Leginkább a védekezésbeli különbségek döntötték el, hogy mely csapat jutott lépéselőnybe. Kezdetben a szombathelyiek akarata érvényesült, de az első és második negyedben jól szorongatott a SMAFC. A második félidőben is kiegyenlített mérkőzést játszottak a felek és ekkor úgy tűnt, hogy egyetlen kosár is dönthet a győzelem valamint vereség sorsáról.

Kéri Péter tanítványai ekkor tovább szigorítottak védekezésükön és a támadásban is képesek voltak megújulni. Ekkor már nem távolról, hanem a palánk alól szerezték pontjaik többségét. Habel és Vicze vezetésével aztán sikerült felőrülni a soproni egyetemisták ellenállását és a találkozó végére magabiztosnak tűnő különbséggel hozta a kötelezőt a SzoESE.

SzoESE – SMAFC 73-55 (21-14, 13-15, 18-14, 21-12)

SzoESE: Horváth Cs. 9, Kiss M. 6, Vicze K. 16/3, Oroszi V. 5, Habel A. 16.
Csere: Novák M. 8, Papp B. 6, Érsek M. 5/3, Gundinger S. 2, Schöll R. -, Werner V. -, Balogh M. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A SMAFC legeredményesebb pontszerzői: Szegedi 12/6, Balogh L. 10/6, Hajnal K. 10/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!