A 15. forduló küzdelmei ismét hihetetlen izgalmakat és fordulatokat hoztak a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. 

Az őszi szezon utolsó játéknapján a Kőszeg a harmadik bajnokesélyes gárdát is meglepte: a korábban a Sárvárt verő, a Celldömölkkel ikszelő alakulat ezúttal a forduló előtt még listavezető Király SE ellen gyűjtötte be a 3 bajnoki pontot. Hiába szerezte meg az első játékrész végén egy remek Halmosi szabadrúgással a vezetést a szombathelyi alakulat, a második etap közepe tájékán a játékvezető megítélt egy véleményes büntetőt a kőszegiek számára, amelyet értékesítettek is a hazaiak. A Király ezután mindent elkövetett a győzelemért, ám a 88. percben jött a hidegzuhany számukra, hisz a hazaiak egy kontra végén a győzelmet is megszerezték, megszakítva ezzel a szombathelyiek veretlenségi sorozatát, amely egy meccs híján egész ősszel kitartott.

Egy gól döntötte el a középmezőnyben tanyázó együttesek csatáját: kevés helyzetet, és nem túl színvonalas játékot hozott a Bük és a Répcelak összecsapása, érezhető volt, hogy egyik csapat sem szeretne gólt kapni. Az első félidőben nem is született találat, ám a második etap elején a vendégek egy pontrúgás után megszerezték a vezetést. A hazaiaknak nem igazán akadtak lehetőségeik az egyenlítésre, egészen a 86. percig, amikor a bükiek kapusának hatalmas védésére volt szükség ahhoz, hogy a vendégek 3 ponttal távozzanak Répcelakról.

Kihasználta a Király botlását, és tavaszi bajnok lett a Celldömölk! A vasárnapi nap folyamán abban a tudatban utazott a Celldömölk Táplánba, hogy egy esetleges győzelemmel ők tölthetnék a téli pihenőt az élen. A celliek pedig ennek megfelelően támadó szellemben léptek pályára, nyomasztó mezőnyfölényük pedig már a félidőre meghozta a várt sikert, hisz 3 gólos előnnyel térhettek pihenőre. A táplániak erejéből nem sokra futotta, ám a második 45 percben sikerült szépíteniük, viszont a meccs utolsó találata ismét a vendégeké lett, így magabiztos sikerükkel megérdemelten zártak a bajnokság élén féltávnál.

Az elmúlt hetek sikertelenségei után újra a győztes úton! Szombathelyen került sor a Haladás-Zanat és a Szentgotthárd összecsapására, amely előzetesen szoros derbinek ígérkezett, hisz a bajnokság elején remeklő újonc az elmúlt hetekben nem szerepelt túlságosan jól, a gotthárdiak pedig nemrégiben legyőzték a Sárvárt, és szerettek volna újabb lépéseket tenni a kiesés elkerülése érdekében. A találkozót végül a hazaiak tudták megnyerni, hisz az első, valamint a második etap felénél is betaláltak.

Szűkösen, de nyerni tudott saját közönsége előtt a Sárvár együttese, akik az előző körben megtáltosodott Körmendet fogadták, és győzték le.

Szintén sikerrel vette a hétvégi ütközetét a Vép gárdája is, hiába vezetett a félidőben még a Rábapaty, végül nem tudtak ponttal távozni Vépről.

A tabella első 4 együttese így nagyon közel van egymáshoz, hisz 1 pont különbségek vannak az egyes csapatok között.

Nem csak a tabella első feléhez tartozó csapatok tudták sikerrel venni a hétvégét, hisz a kiesés elől menekülő gárdák is belehúztak: a Vasvár Lukácsházán, míg az Egyházasrádóc Jánosházán tudott győzedelmeskedni. Roppant izgalmasan alakul tehát a kiesés ellen menekülők harca is, hisz a 10. helyezett Lukácsháza is csupán 4 pontra van a veszélyzónától.

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!