Egy rendkívül hosszú út várt a Sárvár NB II-es csapatára, amely a Magyar Kupa első fordulójában, idegenben kellett kivívnia a továbbjutást érő győzelmet. A tavaly nyáron alakult szakosztály a korábban az élvonalban is szereplő Szigetszentmiklós együttesével találkozott. Halmos Mátéék helyzetét némiképp könnyítette, hogy az esélyesség terhe nem az ők vállát nyomta.

Ennek megfelelően felszabadult játékkal rukkolhattak ki és tudásuk legjavát nyújtva sikerült is meglepniük ellenfelüket. Bár már az első két percben két góllal lépett meg a Sárvár – Nagy és Hegyesi révén – a házigazda nagyon kemény iramot diktált. Ráadásul minden apró megingást gólokkal büntettek, így a játékrész derekán egyenlítettek és a szünet előtt a vezetést is át tudták venni.

A vasi futsalosok lendületét viszont nem tudta megtörni az a tény, hogy kétszer is hátrányból állt fel a Szigetszentmiklós, így újult erővel estek ellenfelüknek a második félidőben. Az eredményre pedig nem is kellett sokat várni, hiszen Hegyesi és Manganelli találataival újra lépéselőnybe került a Sárvár. Az utolsó pillanatig nyílt sisakos küzdelmet látott a közönség.

A 6-8-as végeredményt a vendégek ihletett formában játszó játékosa, Hegyesi Zsolt állította be, pontot téve ezzel egy őrületes, sok fordulatot tartogató, gólgazdag találkozó végére. Ez a siker pedig azt is jelenti a sárváriak számára, hogy ők jutottak a második körbe, ahol a Maglódi TC-vel találkoznak. Az előzetes tervek szerint január 10-én rendezik azt a mérkőzést.

KISÉP Futsal Szigetszentmiklós – Sárvár Futsal 6-8 (4-3)

Sárvár: Soós B. – Nagy M., Fábián K., Tóth L., Kuti A.
Csere: Hegyesi Zs., Manganelli Zs., Halmos M., Manganelli A.

Gólszerző: Kovács A. (5′, 35′), Sztraka P. (9′, 16′), Szabó B. (15′), Sárosi A. (31′) illetve Nagy M. (1′), Hegyesi Zs. (2′, 21′, 38′), Halmos M. (13′), Manganelli A. (27′), Kuti A. (29′, 33′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!