Izgalmas mérkőzésre volt kilátás szombat este, hiszen szomszédvári rangadót rendeztek Sopronban. A legutóbbi fordulóban az SKC legyőzte a Szolnok csapatát, míg a Körmend két vereséget követően szeretett volna újra a siker útjára lépni. Ennek megfelelően a vasi gárda lépett fel kezdeményezőbben és meg is lett az eredménye az első negyedben.

Stokes és Gordon pontjaira építette előnyét az Egis Körmend, amely jól védekezett és támadásban is remekeltek. A negyed hajrájában aztán jött egy hazai időkérés, amely felrázta a soproni kosarasokat. Az első felvonás égén egy triplával és büntetővel a vezetést is átvették. A folytatásban aztán kitartott ez a lendület, míg a vendégek gödörbe kerültek.

Ford triplájával, míg Werner középtávolijával egyre nagyobb szakadék alakult ki a csapatok között, ezért a vasiak mestere időt kért. Ez azonban nem hozta meg azt a változást, amelyet reméltek a szurkolók. Állandósult a 10 pont körüli különbség. A szünet után ismét a Körmend kezdett jobban és szép lassan elkezdte faragni a hátrányát, Savic triplájával megkezdte a felzárkózást a Rába-parti alakulat.

A soproni megingásokat kihasználva előbb egyenlített a Körmend, majd vezetett is Savic pontjainak eredményeként. Az utolsó percben aztán McGill és Montgomery is betalált, ami épp elég löketet adott a Sopronnak ahhoz, hogy a minimális előnyével jól sáfárkodjon és a végére meggyőzőnek tűnő győzelemmel zárják a találkozót. Vereségével a Körmend visszacsúszott a 12. helyre, szerdán pedig már otthon a Szeged vár a piros-feketékre.

Sopron KC – Egis Körmend 85-75 (23-22, 22-13, 18-21, 22-19)
Bajnokság, 11. forduló
Sopron, Novomatic Aréna

Körmend: Stokes 25/18, Martinez -, White 11/3, Szavics 16/6, Gordon 8.
Csere: Ferencz 8/3, Takács K. 4, Henry 2, Krivacsevics 1, Durázi -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!