Bár a karácsonyi ünnepek elteltek és megfogyatkozott az ínycsiklandó ételektől megrakott asztal, hétfőn mégis ízletes desszertet tálaltak fel a Haladás Sportkomplexumban. Egy év kihagyás után ismét Szilveszter Kupának ad otthont a vasi megyeszékhely, amelyre ezúttal is szép számmal érkeztek csapatok. Még a szomszédos régiókból is többen tiszteletüket tették.

Látványos megoldások, szép passzok és cseles gólok színesítették az első felvonást. Kezdésként az amatőr C-csoport valamennyi csapata lépett pályára. Illetve csak lépett volna, de az Ostrom Gumiszervíz valamennyi mérkőzését 3-0-ás eredménnyel az ellenfelek javára írták. Ezt leszámítva viszont nagy csata zajlott valamennyi találatért, pontért, ami a továbbjutáshoz kellett.

Az már a sorsolást követően kiderült, hogy a csoport legnagyobb esélyese a legutóbbi kupa kiírásának negyedik helyén végzett Petrovics Apartmanház lesz és az erőviszonyoknak megfelelően alakult is a forgatókönyv. Pedig kemény ellenfelek sorakoztak fel. A Haladás felnőtt csapatából és a Király SZE együttesére épülő Gold Diggers és Jokers FC alaposan megizzasztotta a “nagyokat”.

Végül a két, hibátlan mérleggel kirukkoló Csikó Csárda és Petrovics Apartmanház versenyfutásából utóbbi került ki győztesen. Ezt követően az öregfiúkon volt a sor – tele igazi nagyágyúkkal, akik korábban profiként a legmagasabb osztályban is kiválóan szerepeltek. Seper Ákosék, Subicz Gáborék nevével fémjelzett nagy “öregek” játéka mindenképpen kuriózum volt.

Amit a fiatalok erővel és gyorsasággal oldottak meg az amatőrök versengésén, azt az idősebbek cselesen, finesszel orvosoltak. Gólokból természetesen itt sem volt hiány és néhol talán még szikrázóbb összecsapásokra is sor került, mint a nap első felében. A továbbjutott csapatokkal pedig a döntő napján a szurkolók is találkozhatnak, akkor is, ha nem látogatnak ki a rendezvényre.

A Hungarysport ugyanis az utolsó napon a kiemelt találkozókat élőben közvetíti!

Eredmények:

Amatőr / C-csoport:
1. Pertrovics Apartmanház 12 pont (17-7)*
2. Csíkó Csárda 9 pont (12-7)*
3. Jokers FC 6 pont (10-11)
4. Gold Diggers 3 pont (7-9)
5. Ostrom Gumiszervíz 0 pont (0-12)

Öregfiúk / A-csoport:
1. Május 1. Étterem 9 pont (10-1)*
2. Falcold 3 pont (4-4)*
3. Torcida Lendava 3 pont (5-8)
4. Hotel Textil Service Old Boys 3 pont (2-8)

Öregfiúk / B-csoport
1. Lakoma Étterem 7 pont (17-12)*
2. Don Pepito 6 pont (19-6)*
3. Kiswier Szentgotthárd 4 pont (17-11)
4. Komárom 0 pont (6-30)

*: csoportjukból továbbjutott csapatok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!