A hétvége során egy roppant izgalmas fordulót rendeztek a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban, majdnem megdőlt a tavaszi gólrekord, a csapatok minden pályán kitettek magukért. 

Nagy küzdelmet hozott a Rábapaty egyházasrádóci vendégjátéka.

Jegyzőkönyvek, tabella

Kitettek magukért a kiesés elől menekülő együttesek, akik a bennmaradásért foggal körömmel küzdve még az éllovasok dolgát is megnehezítették.

Egészen a 85. percig 1:1-es döntetlenre állt a Vasvár Vépen, ám ekkor a hazaiaknak  sikerült bevinniük a győzelmet érő találatot.

Ugyancsak nagyot küzdött és szépségdíjas találatokat szerzett Celldömölkön a Szentgotthárd, igaz a találkozót 2 gólos előny után lezárhatta volna a hazai csapat, ám nem sikerült a helyzeteikből megszerezniük a 3. találatukat, így a vendégek visszajöttek a mérkőzésbe, ám a hajrában itt is született egy mindent eldöntő találat. A Celldömölk megérdemelten nyert, a Szentgotthárd pedig minden dicséretet megérdemel küzdőszelleme miatt.

A Király SE gárdája nyerte a szombathelyi rangadót: hiába szerezte meg a vezetést a Zanat-Haladás együttese egy szabadrúgásból, Halmosi Péter triplájával fordítani tudott és ezzel továbbra sem szállt ki a bajnoki címért folytatott versenyfutásból a Király.

Nem tudott ismét meglepetést okozni az éllovasok mumusa: a Kőszeg együttese az ősz során több, a bajnoki címre esélyes csapattal is kibabrált, ám ezúttal a hazai pálya előnye sem segített nekik, az éllovas Sárvár mindhárom bajnoki pontot begyűjtötte.

Az őszi összecsapásukhoz hasonlóan ismételten gólzáporos mérkőzést, és tápláni sikert hozott a Táplán – Répcelak összecsapás, amely igazán fordulatosra sikeredett. Hiába vezetett már 4 góllal is a hazai együttes, a répcelakiak nem adták fel, sikerült is feljönniük egy gólra, ám a hajrában ismét megrázta magát a Táplán, két gólt is szereztek az utolsó percekben, ezzel pedig bebiztosították a győzelmüket.

Négy gólt, nagy küzdelmet és pontosztozkodást hozott a sereghajtó Egyházasrádóc és a Rábapaty derbije, amelyről sok-sok fotót is hoztunk olvasóinknak. A hazaiak kétszer is megszerezték a vezetést, ám nem sikerült kihúzniuk a találkozó végéig.

Igazi 6 pontos összecsapásnak ígérkezett, végül jánosházi gálamérkőzésként ért véget a Jánosháza – Lukácsháza összecsapás, ráadásul úgy, hogy a hazaiak bő egy órát emberhátrányban játszottak.

Kihasználta a Répcelak botlását, és növelte előnyét a 7. helyen álló Bük csapata, miután hazai környezetben legyűrték a Körmend csapatát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!