A labda­rúgó NB II. 32. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás az FC Ajka otthonában lép ­pályára.

Az ajkaiak 35 ponttal a 15. helyen állnak a bajnoki tabellán, mindössze négy ponttal előzik meg a kiesőhelyen lévő III. kerületeieket. Kis Károly vezetőedző együttese nem brillírozik tavasszal, mérlege: 3 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség. Az elmúlt fordulóban 4-1-re kikaptak Tiszakécskén, igaz, korábban ­3-0-ra verték a Dorogot. Olyan, az NB I-et megjárt ­futballisták szerepelnek Ajkán, mint ­például Heffler Tibor, Présinger Ádám, Szarka Ákos, vagy éppen a korábban Szombathelyen szereplő Gaál Bálint, Dragóner Filip és a télen a vasi megyeszékhelyről Ajkára szerződött Doncsecz Levente.

A Haladás 46 ponttal a 6.helyen állnak és bár mind a 6 hazai tavaszi bajnokijukat elveszítették, idegenben még veretlenek. A szombathelyiek kétszer győztesen, háromszor döntetlen eredménnyel hagyták el a vendégpályát, legutóbbi 1-0-ás sikerrel Budaörsről hozták el a 3 pontot.

Ősszel a Haladás Tóth-Gábor Kristóf és Monori Norbert góljával a Haladás 2-1-re nyert az Ajka ellen. Kérdésünkre a Hali mestere árulta el, mit vár.

– Az ajkai már a 3. mérkőzésünk lesz a héten. Muszáj rotálni, több poszton változtatni fogunk, ezzel szeretnénk frissíteni a csapatot. Célunk nem is lehet más mint a 3 pont megszerzése. Ami az ellenfelünket illeti, csakúgy, mint a mezőny többi csapatánál náluk is vannak az első osztályt megjárt játékosok, így például a támadósorban Szarka Ákos és Gaál Bálint. Fizikálisan erősek, emellett szervezett csapatot alkotnak, fel kell vennünk a kesztyűt – fogalmazott érdeklődésünkre Németh Szabolcs.

A Halinál eltiltott játékos nincs, viszont kisebb sérüléssel bajlódnak többen is. Az összecsapásra minden bizonnyal számos szombathelyi drukker elutazik, de az otthon maradók sem maradnak kép és hang nélkül. Nézd meg Te is helyszíni közvetítésünket!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!