Nagy izgalmakat, sok gólt ígért az év legjobban várt derbijét, az NB I-es férfi futsal bajnokság döntőjét. A címvédő szombathelyiek az ősi rivális Mezei Vill ellen kezdte meg hazai pályán a szereplést. A telt házas összecsapás az első pillanattól az utolsóig igazi propagandája volt a futsalnak, amely mindent megadott a nézőknek, amitől csodálatos ez a sportág.

A kemény védekezés, látványos cselek, tudatosan alkalmazott taktikai elemek vegyesen kerültek terítékre. Az első percekben mindkét csapat igyekezett a saját játékát ellenfelére erőltetni. Néhány kósza helyzet után a Haladás vette át az irányítást és ekkor már akciókat is jegyeztek. A 14. percben pedig góllá érett a fölény, Hajmási Milán szerzett vezetést.

A hátralévő időben mindkét gárda felpörgette a játékot és kapufákig jutottak a csapatok. A szünet után aztán ott folytatódott a derbi, ahol félbeszakadt. A szombathelyieknek elég volt két villanás és máris utcahossznyi előnyre tettek szert. Dróth először egyedül oldotta meg a feladatot, lefordult ellenfeléről és bombázott a hosszú sarokban.

Néhány pillanattal később pedig a csapatkapitány előkészítőként is remekelt: Vas Ádámot hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Ezután vészkapusra váltott a Mezei Vill és a hajrára már Alasztics bravúrjaira is szükség volt. A 38. percben Nagy Dániel közeli kísérletével már Ő is tehetetlen volt. Az utolsó másodpercekig nagyot küzdött a Berettyóújfalu, de ezen az estén a Haladás minden tekintetben felülmúlta ellenfelét.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Haladás javára.

Haladás VSE – MVFC-Berettyóújfalu 3-1 (1-0)

Haladás: Alasztics M. – Hajmási M., Dróth Z., Dávid R., Vas Á.
Csere: Gyimesi M., Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Luiggi Longo, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha D., Gerencsér A., Henrique Diniz
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Hajmási (14′), Dróth (25′), Vas Á. (27′) illetve Nagy D. (39′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!