Bő két hónapos szünet után a 4-0-ás hazai sikerrel véget ért Gyirmót – Szentlőrinc meccsel elstartolt a Merkantil Bank Liga 2022/23-as idénye.

Az utóbbi két évben a szombathelyiek remekül kezdték a bajnokságot. 2020-ban Mátyus János irányításával 5-1-re nyertek Siófokon, míg 2021-ben – immáron Németh Szabolcs vezetésével – 1-0-ra győztek Pécsett. Ezúttal hazai pályán indítják a bajnokságot a zöld-fehérek: a Csákvár ellen nem lehet más cél, csak a győzelem. A vasiak kerete átalakult a nyáron, 15 játékos érkezett, 18 távozott.

– Nagyon kicserélődött a keretünk, a távozóknak szeretném megköszönni, amit a Haladásért tettek. Egy új fejezet nyílik a Hali életében, új csapatot kell építenünk. Nyolchetes felkészülés áll mögöttünk, edzőmeccsekkel, felkészülési-mérkőzésekkel. A mérkőzéseken ugyan fontos volt az eredmény – hiszen mindig nyerni akarunk, – de ennél lényegesebb volt, hogy viszontlássuk azokat az elemeket, amelyeket edzéseken gyakoroltunk. A hibáinkat folyamatosan elemeztünk és javítottuk. Az én kérésem volt, hogy külföldi csapatok ellen játszhassunk, jó iramú meccseket vívtunk harcos, más futballkultúrájú csapatokkal szemben. Nagyon hasznos volt az ausztriai edzőtábor, sűrű, intenzív volt a kinti program, az edzések mellett három felkészülési meccset játszottunk, emellett csapatépítő programokat is beiktattunk – igyekeztünk minél jobban összekovácsolni a csapatot, közösségformáló szerepe is volt az ausztriai napoknak. A felkészülés alatt nagy lelkesedéssel, kedvvel végezték a fiúk a munkát, úgyhogy bizakodó vagyok. Persze a puding próbája az evés. Ami a célokat illeti, a 11., majd a 6. hely után ebben a bajnokságban szeretnénk ezt a fejlődő tendenciát tartva még előbbre lépni a tabellán – fogalmazta meg gondolatait a szezonkezdet előtt a Hali mestere, aki a haladas.hu fotóján a Hali szakmai vezetőjével, az asszisztens edzőkkel, a kapusedzővel és az erőnléti edzővel látható.

A csákváriaknál is nagy volt a jövés-menés. Érdekesség, hogy a Haladást nyár óta erősítő Derekas Zoltán és Molnár Rajmund tavasszal éppen Csákváron futballozott. Tóth Balázs csapatához Auerbach Martin (Puskás Akadémia FC – kölcsönbe), Fejős Áron (FK Tisza – Szerbia), Gazdag Vajk (Puskás Akadémia FC – kölcsönbe), Hornyák Marcell (Diósgyőr – kölcsönbe), Jánky Barnabás (Gárdony), Janyickij Kirilo (Puskás Akadémia FC – kölcsönbe), Karacs Dániel (Gyirmót FC Győr – ismét kölcsönbe), Körmendi Kevin (Puskás Akadémia FC – kölcsönbe), Murka Benedek (Vasas, legutóbb Ajka – kölcsönben) és Torvund Alexander (Mezőkövesd) érkeztek.
Távoztak: Hosszú Zétény, Molnár Rajmund, Ominger Gergely (mindannyian Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza, onnan Komarno – Szlovákia), Major Gergő (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza, majd Siófok), Mim Gergely (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza, onnan ZTE, kölcsönbe), Derekas Zoltán (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Makrai Gábor (DVTK – kölcsönből vissza, onnan Pécsi MFC), Papp Zsombor (?) Takács Tamás (Kazincbarcika).

A Haladás – Csákvár bajnoki mérkőzésen 17.30-kor harsan fel a kezdő sípszó, az összecsapást streamelve közvetítjük!

A stadion pénztárai 14.30-kor nyitnak. Bérletet pedig 15.00-19.00-ig lehet vásárolni a jegypénztárak mellett, a klubházban található Haladás Ajándékboltban – az üzletben meccsnapon belépőt nem, csak bérletet árulnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!