A Bajnokok Ligája 1. fordulójában a magyar bajnok egylabdás meccsen szenvedett szoros vereséget Franciaországban. Egy hete a Strasbourg jobbnak bizonyult a sárga-feketéknél, így ma este fontos lenne hazai sikerrel folytatni az idei BL-szereplést. Érdekesség egyébként, hogy a hazai címvédő legutóbbi 13 hazai BL-meccséből 10 alkalommal győztesen hagyta el az Arena Savariát és az utolsó 10 BL-csata során 10 vagy annál kevesebb pont volt a különbség a Falco és ellenfele között. A sárga-feketék húzó embere, Boris Barac az utolsó 4 BL-mérkőzése mindegyikén 10 vagy annál több pontot dobott és 4 vagy több lepattanót szedett.

Ugyanakkor a spanyol Murcia az utolsó 15 BL-csoportmeccséből 14-et megnyert. Jordan Davis az utolsó 4 idegenben vívott mérkőzésén mindig 10, vagy annál több pontot szerzett. Az is beszédes adat, hogy több dobott pontot átlagol idegenben (16,3), mint hazai pályán (13.6).

Ilyen előzmények után Milos Konakov a Falco közösségi oldalán fogalmazta meg várakozásait.

Mai ellenfelünk igazi topcsapat, több játékosuk is Euroligás múlttal rendelkezik. Örülök, hogy ilyen kaliberű csapat érkezik Szombathelyre, a spanyolok nagyon erősek a rendezetlen védelem elleni szituációkban, illetve az 1:1 ellen is veszélyesek. Kontrollálnunk kell a támadásaikat, komoly feladataink lesznek a védekezésben. Szurkolóinkkal a hátunk mögött küzdenünk kell a végsőkig – fogalmazott a sárga-feketék mestere.

A Falco – Murcia BL-meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!