Kisebb szünet után folytatódik a férfi élvonalbeli futsal bajnokság. Pénteken a címvédő Haladás VSE együttese is pályára lép, amelyre egy hosszú út is várt. A szombathelyiek az újonc Nyírbátor otthonába látogatnak és céljuk nem is lehetne más, mint a győzelem megszerzése. Ugyanakkor nem lesz könnyű dolga a vasi együttesnek, amennyiben három ponttal távozna a Nyírségből.

Bár tény, legutóbbi két mérkőzését rendkívül jó és eredményes játékkal zárta, nem kezdődött a Haladás számára jól a szezon. Ráadásul sérülések is nehezítették Juanra Calvo vezetőedző dolgát. A jelenleg hatodik helyen tíz ponttal álló szombathelyiek legnagyobb skalpjukat idén az Aramis ellen gyűjtötték be, hazai környezetben a hibátlan mutatóval rendelkező Budaörsöt ütötték ki.

Pénteken az újonc Nyírbátorral néz farkasszemet a vasi együttes. A nyírségi gárda nincs épp a legjobb formában. Még a nyitófordulóban legyőzték a Rubeola csapatát – hazai környezetben – azóta viszont zsinórban ötször hagyták el vesztesen a pályát. Joggal fogadkoznak tehát, hogy visszatalálnak a siker útjára, ehhez pedig a szombathelyieket kellene két vállra fektetniük.

Kétségtelen, hogy a két együttes közül a Haladás az összecsapás esélyese. Ugyanakkor az elmúlt hetekben mutatott támadójátékuk mellett a feljavult védekezésre is szüksége lesz a vasi zöld-fehéreknek. Juanra Calvo vezetőedző a klub hivatalos honlapján megjelent interjúból kiderül, hogy nehéz mérkőzésre számít a tréner, de csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Nyírbátori SC – Haladás VSE
2022.október 14. – 19:00
Nyírbátor, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!