Az elmúlt hetek során bebizonyosodott, hogy az Egis Körmend csapatának két arca van. Egyrészt képes a kiélezett pillanatokban is higgadt maradni és csapatjátékkal áthidalni a nehezebb perceket. Ennek köszönhetően sikerült legyőzni az Alba Fehérvár együttesét is. Ugyanakkor többször is meglehetősen hullámzó játékkal rukkoltak ki a körmendi kosarasok, ami elkerülhető vereségeket hozott magával.

A Fiba Europe Cup idei kiírásában már három fordulót rendeztek és ezeken rendre vesztesként hagyta el a pályát a vasi egyesület. Bár matematikai esélye még van a G-csoportból továbbjutni Antonis Constantinides alakulatának, rendkívül pontos játékra lesz szüksége ehhez. A visszavágók sorában elsőként a finn Karhu Basketnek vághatnak vissza Ferencz Csabáék – mindezt hazai környezetben.

Az idegenbeli derbin csak felvillanása volt a Rába-parti együttesnek, ennél pedig feltétlenül több kell. Már csak azért is, mert a Karhu valamennyi találkozóját megnyerte. A Körmend mellett a portugál Sportingot is nagy különbséggel, míg a lengyel Wloclawek ellen – idegenben – egyetlen kosár döntött a finnek javára. Szerda este pedig remélhetőleg az első vereségét is elszenvedi a jelenlegli csoportelső.

Egis Körmend – Karhu Basket
2022. november 2. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!