A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban az utolsó előtti őszi fordulót rendezték meg, a 14. játéknap pedig leginkább a vendég csapatoknak kedvezett, csupán a Celldömölk tudott hazai pályán győzelmet aratni. 

Sokáig szorosan alakult az alsóházi rangadó, de a sereghajtó Bük ezúttal is pont nélkül maradt, a Szarvaskend pedig tovább gyűjtögette bajnoki pontjait.

A játéknap másik alsóházi derbijén az utolsó előtti helyen álló Söpte megszerezte szezonbeli 2. győzelmét a Csepreg gárdája ellen.

Egy gól döntött Táplánban és Jánosházán is: a Répcelak bő félórát emberelőnyben futballozva gyűjtötte be ismét egy egygólos győzelemmel a három pontot a Táplán otthonában, míg a Jánosháza egy feszült hangulatú mérkőzésen a hajrában maradt alul a Véppel szemben. Mindkét félnek volt hiányérzete a játékvezetést illetően.

A játéknap egyetlen hazai sikerét a Celldömölk aratta a Rábapattyal szemben. A celliek sok helyzetet dolgoztak ki a mérkőzés során, amelyet megérdemelten nyertek meg, ezzel ráadásul egy szép jubileumot is méltóképpen megünnepeltek, hisz a találkozón 3 gólig jutó Németh József a 400. bajnoki mérkőzését játszotta pályafutása során a CVSE színeiben.

A gólvágó a mérkőzést követően nyilatkozott is a Hungary Sportnak:
“Nagyon öröm volt számomra, hogy ezt a mérkőzés számot elértem, az meg, hogy 3 gólt tudtam rúgni még szebbé tette ezt az eseményt! Köszönet Lendvai Gábornak , Gasztonyi Csabának és Szabó Feri bácsinak, valamint az egész csapatnak!”

Ugyancsak 4 gólt szerezve gyűjtötte be a 3 pontot a listavezető Haladás-Zanat gárdája is, akik Körmenden vendégszerepeltek a hétvégén.

A Király SE aratta a számok alapján a legsimább győzelmet a 14. fordulóban, 5 góljukért cserébe pedig 3 ponttal gazdagodtak Szentgotthárdon.

A forduló egyik legizgalmasabb meccsét a Sárvár és a Vasvár derbije hozta, ahol már az első játékrészben kialakult a 3:1-es végeredmény, így a Vasvár egészen a 6. helyig kúszott előre a tabellán. Innen viszont már nehéz lesz előrébb lépkedniük, mivel az éllovasok teljesen elszakadtak a mezőnytől.

TABELLA

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!