A vendégek 6 győzelemmel és 3 vereséggel áll az 5. helyen, idegenben 2-2 siker, illetve kudarc áll a nevük mellett. A ZTE az előző 6 meccsből 5 alkalommal győztesen hagyta el a parkettet, csak a Szolnoki Olaj tudta őket egy rendkívül szoros összecsapáson megállítani, a különbség mindössze 4 pont volt. Legjobbjuk D’Mitrik Trice, aki 14,4 pontot átlagol meccsenként.

A címvédő és listavezető szombathelyiek legutóbb szerdán, egy elmaradt bajnokit pótoltak és győzték le az Atomerőmű együttesét idegenben. Érdekesség, hogy a Zalakerámia legutóbb 2010-ben tudott győzni az Arena Savariában, azóta 16 alkalommal mehettek haza vereséggel.

A Falco mestere, Milos Konakov szerint teltházas rangadó lesz a mai.

Jó csapat lesz a mai ellenfelünk, a ZTE szeret gyorsan játszani, ezt meg kell akadályoznunk. Izgalmas, jó játékra, igazi rangadóra és telt házra számítok. Élvezni szeretnénk a meccset – fogalmazott a klub közösségi oldalán a sárga-feketék vezetőedzője.

A Falco-ZTE KK meccsen a szombathelyi Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjai és tanárai ingyenesen tekinthetik meg a rangadót, amelyen 17 órakor dobják fel a labdát, az összecsapást az M4Sport+ közvetíti. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!