2024. május 18, szombat
Kezdőlap Gyorshírek 11:00 – Ügetőszilveszter 2022

11:00 – Ügetőszilveszter 2022

Az évbúcsúztató egyik jeles és egyre népszerűbb programja az ügetőverseny a Kincsem parkban, évek óta a húszezret közelíti az érdeklődők száma

A teljes cikk az nso. hu-n olbasható el.

Az évzáró versenynapon mindig nagy érdeklődés kíséri a két kiváló művészről, Zenthe Ferencről és Bubik Istvánról elnevezett futamokat, amelyekben színészek, sportolók, tévés személyiségek hajtják a lovakat.

A legerősebb csapatnak az amatőr sampion Gyolai Zoltán tulajdonos egysége tűnik, hiszen két nagyon jó esélyű lovát a korábbi derbinyerő Márton Lajos idomítja, és hajtóik is több sikert értek el.

Epres Attila színművész a nyolcvanas évek közepétől állandó résztvevője a versenyeknek:  „A névadó kollégákkal is sokszor hajtottam együtt, többször sikerült megnyernem a versenyt. Universal Boyt hajtom, Márton idomár azt mondta, automata a ló. Mindent tud, rutinos, friss forma, a hónap elején nyert vele, úgyhogy magasan a léc – de a ló mindent tud, annyi a dolgom, hogy hagyjam érvényesülni.”

A másik futam legnagyobb esélyének Ann Bella M-et tartják, őt is színész, Bács Péter hajtja:  „Egy cseppet nyomasztó érzés, hogy eddigi két versenyemben győztem, mondják: már sorozatnyerő vagyok. Persze szeretném a szériát folytatni, szakértők szerint ha zavartalan lesz a futam, nem tudnak legyőzni. Tavaly is vele nyertem, remélem újra sikeres kettőst alkotunk.”

Márton Lajos a kilencéves Une Dame-ot is nevezte. A rutinos kancát az újonc Baji Balázs, a világbajnoki bronz­érmes gátfutó, a 2023-as atlétikai vb nagykövete hajtja: „A verseny, a sebesség határozta meg sokáig az életemet, most más műfajban újra próbára teszem magam. Minden percét élveztem a tréningeknek. A felkészítésemet a kiváló hajtó, Fazekas Andrea irányította, aki három éve az ugyancsak először rajtoló Bács Pétert győzelemhez segítette. Bármi lehet…”

Juhász Balázs idomár is három lovat nevezett a futamokba: „Zoom Photót látom a legerősebbnek, nagy formában van, az utóbbi öt versenyében egyaránt dobogón végzett – de nem legelöl. A rutinos, egyúttal kellően vagány Petur András felteheti a pontot az i-re.”

A teljes cikk az nso. hu-n olbasható el.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!