Hétfőn este bajnoki mérkőzésen találkozott a Haladás és az Aramis futsal együttese. Szerdán pedig már a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonását rendezték, felcserélt pályaválasztói joggal. Ezúttal nem Szombathelyen, hanem Budaörsön mérkőztek meg egymással a főszereplők. A legjobb négy közé jutásért két találkozót vívnak a csapatok. Nagy fogadkozás volt mindkét oldalon a kezdő sípszót megelőzően így nagy kérdés volt mely arcukat mutatják a játékosok.

A címvédő azonnal magához ragadta a kezdeményezést és veszélyes támadásokat vezettek egyértelművé tették szándékukat miszerint számukra csak a továbbjutás a lehetséges forgatókönyv. A gyorsan megszerzett vezetés után hamar sikerült megduplázni az előnyt és az összképet az sem a rontotta hogy a félidő derekán szépíteni tudott a budaörsi alakulat. Hogy ne kapjon vérszemet az Aramis újabb gólokat szerzett a Haladás.

Az első félidőt követően megnyugtató 4-1-es vendég vezetés állt az eredményjelzőn a vasi szurkolók legnagyobb örömére. A második játékrész kezdetére a hazaiak próbáltak újult erővel meglepni ellenfelüket és néhány kósza akciót is vezettek. Hiába, mert ismét a szombathelyiek terve vált valóra és egy kontrát követően újabb gólnak örülhettek a vendégek. Ekkor már a cserejátékosok is lehetőséget kaptak Juanra Calvo vezetőedzőtől.

A magabiztos teljesítménynek köszönhetően teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Haladás lépett egyet a kupagyőzelem felé. Az első találkozón mindent sikerült megvalósítani a vendégeknek, amit elterveztek, így kedvező helyzetből várhatják az április elején megrendezendő visszavágót. Amennyiben nagy csoda nem történik, borítékolható, hogy a bajnoki címvédő ott lesz a legjobb négy csapat között a Magyar Kupa idei kiírásában is.

Aramis SE – Haladás VSE 2-6 (1-4)

Haladás: Gyimesi – Luiggi Longo, Dróth, Fehér, Vas.

Csere: Alasztics, Homlok – Szalmás, Knizs, Nagy, Henrique Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha.

Gólszerző: Lévai, Gáspár illetve Vatamaniuc-Bartha (2), Fehér (2), Dróth, Henrique Diniz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!