A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely élvonalbeli kosárlabda együttesére komoly erőpróba vár szerda este. Mint ismert Milos Konakov csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjében az Alba Fehérvárral méri össze tudását a továbbjutás reményében. Nem ígérkezik könnyű feladatnak, már csak azért sem, mert a Fejér megyeiek az elmúlt hetek során kiváló formában játszották mérkőzéseiket.

Ugyanakkor kedd délután megtartott sajtótájékoztatóból a szurkolók és a jelenlegi kerettagok is erőt meríthetnek. A Városháza sajtótermében Dr. Nemény András polgármester, Dr. László Győző alpolgármester és Tóth Kálmán felügyelő bizottság elnöke köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit valamint a Falco csapatának ügyvezető elnökét Gráczer Györgyöt és Perl Zoltán csapatkapitányt.

Az eseménynek apropóját pedig a kosárlabdázó jelene és jövője volt a sarokköve. Nevezetesen Perl Zoltán az elmúlt három esztendőben nemcsak a Falco, hanem az ország legjobb játékosává is vált. A nemzetközi harcszíntéren nyújtott teljesítményére több külföldi együttes is felfigyelt. Épp ezért nagy fegyvertény, hogy Gráczer György hatékony tárgyalásának eredményeként újabb két évre kötelezte el magát a Falcóval a kapitány.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a megállapodás részéből kikerült a külföldre távozás lehetősége, így biztosnak tekinthető az eredményes folytatás is. Keller Ákosnak további egy évre szóló szerződése van, míg Kovács Benedekkel sikerült eredményes tárgyalás végén meghosszabbítani kontraktusát. Nyugodtan kijelenthető, hogy minőségi magyar magot épít a Falco vezetése.

Gráczer György elmondta, hogy a korábbi évek során négy magyar válogatott játékos volt a szombathelyiek keretében és ezt a tendenciát szeretné folytatni a klub. Ennek irányába pedig a jelenlegi keret is tehet egy nagy lépést, hiszen szerdán a kupaküzdelemben juthat tovább és hamarosan a DEAC elleni rájátszásban is még vonzóbbá tehetik a potenciális jelöltek számára a vasi csapatot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!