A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, mivel 34-28-ra legyőzte Izlandot a selejtező szerdai visszavágóján, Érden.

    A magyarok 25-21-re nyerték meg a párharc első mérkőzését, szombaton Hafnarfjördurban.

Eredmény, selejtező, visszavágó:
Magyarország-Izland 34-28 (17-14)
———————————
lövések/gólok: 54/34, illetve 43/28
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 5/4
kiállítások: 12, illetve 8 perc
Továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel, 59-49-es összesítéssel

Magyarország:
————-
Bíró – Schatzl 3, Kuczora 6, Füzi-Tóvizi 2, Vámos 8, Klujber 7, Győri-Lukács 3, cserék: Bordás, Kukely 1, Töpfner, Pásztor, Debreczeni-Klivinyi 3, Janurik, Márton, Juhász 1

A két válogatott nyolcadik egymás elleni mérkőzésén nyolcadszor született magyar siker.
A november 30. és december 17. között sorra kerülő torna lesz a sportág 26. női világbajnoksága, és a 24., amelyen a magyarok is részt vesznek. A mérkőzéseket Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

A 32 csapatos világbajnokság 29 résztvevője:
——————————————-
Dánia, Svédország, Norvégia, Franciaország, Montenegró, Hollandia, Magyarország, Horvátország, Csehország, Németország, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Angola, Kamerun, Kongó, Szenegál, Argentína, Brazília, Kína, Japán, Irán, Kazahsztán, Koreai Köztársaság, Chile, Paraguay
Az észak-amerikai és karibi térség kontinensbajnokságát – amelyről a győztes jut ki a vb-re – júniusban rendezik, az utolsó két helyet pedig a nemzetközi szövetség szabadkártyával tölti fel.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!