Ahogy beszámoltunk róla, pénteken ünnepélyes keretek között adták át a megújult és kibővített Király Sportlétesítményt. Mint ismert, a centerpálya melletti terület még nem készült el, ugyanakkor több labdarúgópálya újult meg és természetesen a négycsillagos hotel valamint klubhelység 21. századi körülményeket varázsoltak az ide látogató vendégek számára.

Mert vendégekből bizony akadt rengeteg, hiszen a hétvége az U11-es korosztályról szólt és arról a Király Kupáról, amelyet minden évben megrendeznek. A jubileumi 20. évre pedig kiváló csapatok tették tiszteletüket a tornán. Szombathelyre látogatott az angol Manchester United, a portugál Benfica, a horvát Dinamo Zagreb, az olasz Parma valamint a dunaszerdahelyi DAC korosztályos együttese.

Rajtuk kívül a hazai utánpótlásképző akadémiák képviselői is emelték a torna fényét. A vasi színeket a Sárvár valamint a házigazda Király SE képvisleték a rendezvényen. A kétnapos torna első felvonásán csoportokban bizonyítottak a csapatok. A Király alaposan megizzasztotta a Manchester United gárdáját is, végül a csoportjuk negyedik helyéről jutottak tovább a másnapi helyosztókra.

A kiváló hangulatú rendezvényen egyidőben négy pályán rúgták a labdát a fiatalok, akiket a szép számú közönség buzdított folyamatosan. Vasárnap estére pedig meg lett a győztes is, hiszen a 2023-as Király Kupát a Dinamo Zágráb hódította el. A második helyen a Benfica, míg a harmadik az MTK csapata lett. A vasi színeket képviselő Király SE a 14., míg a Sárvár a 20. pozíciót csípte meg.

Eredmény:
1. Dinamo Zagrab
2. Befica
3. MTK
4. Dunaszerdahely/DAC
5. Parma

14. Király SE

20.Sárvár

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!