Már 38 éves, de még mindig tele van energiával, remekül játszott a legutóbbi bajnokság során is. Az Egis Körmend csapatkapitánya az elmúlt két évben ezüst és bronzérmet szerzett klubjával. A pályafutása azonban a végéhez közeledik – ezt maga a játékos erősítette meg, elárulva, hogy a 2023/2024-es idényben lép utoljára pályára profi kosarasként.

Szeretné azonban hasonlóan emlékezetessé tenni ezt az idényt és ezért mindent meg fog tenni. Teljesítménye még inkább megsüvegelendő, hogy a válogatottban rendre kulcspillanatokban szórt hárompontosokat, amelyekből klubszinten is kijutott. Az Egis Körmend történetében a legtöbbször ölthette magára a csapat mezét és ezt a rekordot aligha dönti meg valaki a közeljövőben.

Bár a nyári pihenő még csak alig kezdődött el a játékosok számára, a szakmai stáb valamennyi együttesnél, így a Rába-parti alakulatnál is gőzerővel dolgozik. A cél: minél ütőképesebb keretet kialakítani az elkövetkezendő idényre. Durázi Krisztofer mellett Kiss Mátyás szerződését is meghosszabbította a Körmend, így Ferencz Csaba körül alakul a magyar mag.

Akad viszont változás is, amelyet a csapat hivatalos oldala jelentett be. Balogh Máté még 2018-ban érkezett Körmendre, a több poszton bevethető kosaras a 2020/21-es szezonban U20-as bajnoki címet ünnepelhetett a piros-feketékkel. A szűkszavú közleményből annyi derült ki, hogy közös megegyezéssel bontottak szerződést a felek. Balogh az MKOSZ adatlapja alapján 6 mérkőzésen jutott szóhoz a legutóbbi idényben a felnőttek között.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!