Hullámzó alapszakasz teljesítményét követően épphogy megcsípte a rájátszásbeli helyek egyikét az Egis Körmend, amelynek idénye a változásoktól sem volt mentes. Edző és légióscsere mellett a sok sérülés sem kedvezett a vasi csapat szereplését tekintve. Ugyanakkor a hihatetetlen összetartás és néhány extra teljesítménynek köszönhetően harmadik helyen végzett a Rába-parti alakulat.

A klub hivatalos Facebook-oldalán jelent meg egy értékelés, amelyet Kocsis Tamással készült interjúban található. Ebből kiderül, hogy a decemberben kinevezett vezetőedző elmondta, hogy bár a keret összetétele és erőssége bizakodásra adott okot, nem úgy működött a csapatjáték, ahogy kellett volna. A vereségek hatására mondott le Antonis Constantinides, hogy új impulzus érje az együttest.

“Fontos volt, hogy az első közös meccsünket a csapattal Szegeden megnyertük” – árulta el a vezetőedző, akivel fokozatosan talált magára a körmendi gárda. Bár akadt mozgás a keretben is, mindig akadt húzóember, amikor gödörbe került a csapat. Ugyanakkor nemcsak a szakmai stáb valamint a játékosok szemléletbeli változására volt szükség ahhoz, hogy eredményes legyen az idény.

Nagy szerepet vállaltak magukra a szurkolók, akik idegenbe és hazai pályán lelkesen buzdították – akár vesztes mérkőzést követően is – a főszereplőket. “Elképesztő, hogy mennyi pluszt adtak ennek a csapatnak a szurkolók még akkor is, ha nem épp az elvárt szinten kosaraztunk. Mi bronzérmesek lettünk, de nem kérdés, hogy ők a legjobbak az országban és nagyon köszönjük a támogatásukat” – velős gondolat a vezetőedzőtől.

A Kocsis Tamással készült interjút az együttes hivatalos oldalán találják az olvasók!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!