Tavaly nyáron nagy reményekkel építette csapatát az Egis Körmend együttese, amelyben fontos feladatokat és játékperceket szánt a fiatalok számára. Ennek a tervnek egyik bástyája volt Godwin Omenaka, aki a szezon elején csatlakozott a vasi piros-feketékhez. A fiatal center gyorsan beépült a csapatba és szorította ki posztján a riválisokat. Fejlődésének köszönhetően egyre több terhet pakolt a szakmai stáb a vállára.

A kosaras pedig jó valamint eredményes játékkal hálálta meg a bizalmat. A bronzérmet szerző együttes oszlopos tagjává vált és az idényvégi mutatókból kiderült, hogy mennyire hasznos is volt a Körmend játékában. Az alley.up kosárlabdával foglalkozó szakoldala a magyar bajnokság rájátszásban szereplő U23-as korosztály játékosait VAL mutató alapján rangsorolta.

Ennek a ranglistának az élén zárt Godwin Omenaka, aki 16,5 pontos értékkel végzett az élen. A center az alapszakasz 25 mérkőzésén lépett pályára, amelyeken 8,6 pontot és 6,8 lepattanót átlagolt közel 19 perc alatt. Ezeket az értékeket tornázta fel a playoff során. A rájátszásban ugyanis 13 mérkőzésen 10,3 pontot és 6,8 lepattanót átlagolt 21,7 perc leforgása alatt.

Ez a teljesítmény ugyanakkor nemcsak a hazai, hanem a külföldi csapatok figyelmét is felhívta. Bár a centernek még egy évig élő szerződése volt a Körmend együttesével, a kontraktus tartalmazott egy kilépési pontot. Ez lényegében lehetőséget adott Omenakának, hogy külföldi megkeresés esetén távozzon a Rába-parti együttestől. Az új idényt a francia JL Bourg Basket színeiben kezdi a kosaras.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!