Kiváló idényt zárt a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. atlétika szakosztálya. Az idény megkoronázására a fővárosban került sor. A vasi egyesület növendékei közül az U10-es és az U12-es korosztály a májusi regionális bajnokságon vett részt és népes mezőnyben sikerült aranyérmesként zárni, amivel kvalifikálta magát az országos finálékra is.

Erre került sor júniusban Budapesten. A Kölyökből Atléta Program országos fesztiválján csak a legjobbak képviselhették egyesületüket. Valamennyi korosztályban csak 10-10 csapat mérte össze tudását. Nemcsak váltófutásokra került sor, hanem ügyességi számokbatn is helyt kellett állni a gyerekeknek. Először az U10-es korosztály képviselőinek kellett bizonyítaniuk.

A fiatal átlagéletkorú szombathelyi csapat kissé megilletődve kezdte a versenyt, ugyanakkor a végére szépen magára talált. A kiegyenlített teljesítménynek köszönhetően a napot a hetedik helyen fejezték be. Az idősebbeknél, az U12-eseknél nagyon kemény csata várt a főszereplőkre. Nem illetődött meg ugyanakkor a Szombathelyi Sportiskola együttese, amely végig dobogó közelében volt.

A futószámokban kiemelkedő teljesítményre volt képes a vasi alakulat, augyanakkor a ritmusszökdelő feladatnál fontos pontokat hagytak a homokban. Ennek eredményeként mindösszesen 4 ponttal maradtak le a dobogós helyezéstől és végül a negyedik pozíciót csípték meg Horváth Loretta és Barcza Bencze tanítványai ezen a korosztályos országos döntőn.

U10-es csapat:
Balassa Zalán, Farkas Ádám, Lukács Vince, Bodai Kinga, Konczér Karolina, Andrási Zétény, Desits Eliza és Tóth Áron

U12-es csapat:
Takács Luca, Szákovics Benedek, Benke Alex, Desits Benedek, Takács Petra, Polgár Bianka, Pergel Bence és Császár Anna

Edzők: Barcza Bencze, Horváth Loretta

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!