A felkészülési időszak még igazán el sem kezdődött, mégis zajlanak az események az Egis Körmend együttesnél. A keret kialakítása továbbra is folyamatban van, ugyanakkor a vezetőség egy távozót jelentett be. Az ötös poszton bevethető Marjan Cakarunnal nem sikerült megállapodnia a feleknek a folytatást illetően, így szerződésbontásra került sor.

A horvát kosaras egy évvel ezelőtt érkezett a Rába-parti alakulathoz. A center a korábbi évek során Szolnokon bizonyított és nagy reményeket fűztek vasi szerepléséhez is a szurkolók. Az előző idényben a második helyig jutott a Körmenddel, míg 39 tétmérkőzésen 9 pontot és 4 lepattanót átlagolt. Pótlására mindenképpen szeretne igazolni a klub vezetősége egy játékost.

*

Közben kiderült az is, hogy az Egis Körmend selejtezőt kényszerül játszani a FIBA Europe Cup idei kiírásában. A szövetség hivatalos megkereséséből kiderült, hogy a vasi klubnak egy selejtezőtornán kell kivívni a csoportkörbe jutás lehetőségét. Ehhez viszont több riválissal is meg kell mérkőzzön és ezáltal tudja biztosítani helyét a legjobbak között.

A levélből kiderült az is, hogy a piros-feketék az első kalapba kerültek. A selejtezőtornára október 3-5. között kerül majd sor, összesen 7 csoportban. Csak a selejtezők győztesei jutnak be a csoportkörbe valamint a Bajnokok Ligájának kvalifikációs körét követően bővülhet a bejutók száma. Ezeknek a tornáknak a végleges helyszíneiről egy későbbi időpontban dönt majd a FIBA.

POT I:
Donar Groningen (NED)
FC Porto (POR)
Egis Körmend (HUN)
Keravnos BC (CYP)
BC Pärnu Sadam (EST)
Casademont Zaragoza (ESP)
Kataja Basket (FIN)

POT II:
BC Trepca (KOS)
KFUM Jämtland BBK (SWE)
Bnei Herzliya (ISR)
CS Rapid Bucaresti (ROU)
Manisa BSB (TUR)
Rostock Seawolves (GER)
BC Chernomorec (BUL)

POT III:
Anorthosis Famagusta (CYP)
BK KVIS Pardubice (CZE)
Tindastoll (ISL)
Nevezis-Optibet (LTU)
BC Rabotnicki Skopje (MKD)
BC Feniks 2010 (MKD)
Boras Basket (SWE)

POT IV:
Sabah (AZE)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!