A várakozásoknak megfelelően minden idők legerősebb párosai mérték össze tudásukat az aszfaltos pálya forróságában. Sajnos eredetileg a 12 párosból hiányzott Dr. Virágh Norbert és Marton Dávid, így tíz páros kezdte meg a küzdelmeket.

Varga Jenő versenyigazgató, aki már tizenöt éve töretlen lelkesedéssel szervezi a nyári strandsport programjait díjakat adott át a négyszeres bajnok Varga testvérpárnak, Kiss Csábénak a „Tófürdő örökös bajnokának”, Böndicz Csabának és Palkó Árpádnak, kik a kezdetekkor is indultak már a versenyeken.

A tíz párost két ötös csoportba sorsolta Varga Jenő, két párost a tavalyi első két párost, Varga Rolandot- Varga Attilát és fiaikat Varga Mátét- Varga Dánielt kiemelve sorsolta össze a párokat.

A fantasztikus labdamenetek, erős ütések, trükkös megoldások ámulatba ejtették a játékosokat és a nézőket egyaránt. Gyakran csattant fel az elismerő taps, mely erőt adott a párosoknak a tikkasztó hőségben.

A két pályán zajló versenyt a két ötös csoportban körmérkőzés formájában bonyolították le. Az A csoport körmérkőzés után a kereszjátékra a 100 százalékos Varga Roland- Varga Attila páros jutott első helyen tovább, második helyen Lévay Gergő- Váralyay Ádám és a harmadik helyet a csoportban Kósa Nimród- Túri Gergő végzett.

A B csoportban minden mérkőzésüket megnyerő Várkony Győző- Jakab Attila végzett az első helyen, míg a második helyért izgalmasan alakult a párharc, mert körbeverések miatt Varga Máté- Varga Dániel, Dezamits Domini- Markó Máté és Kiss Csaba- Palkó Árpád párosok között a jobb pontarány döntött a továbbjutásról. Így a Dezamits Dominik- Markó Máté jutott tovább a kereszjátékba.

A döntőbe jutásért Varga Roland- Varga Attila négyszeres bajnok a Dezamits Dominik- Markó Máté párost legyőzve, míg a másik mérkőzésen a B csoport győztese nem bírt a remek napot kifogó Lévay Gergő- Váralyay Ádám párossal. Igy a döntőt óriási meglepetésre a remek formában lévő Lévay Gergő és még ismeretlennek számító Váralyay Ádám páros játszhatta a Varga Roland- Varga Attila páros ellen. A végig szoros mérkőzésen minden pontért óriási küzdelem zajlott, a döntő hangulata magával ragadta a közönséget is.

A bajnoki címet immár ötödik alkalommal- amit még senkinek nem sikerült a tizenöt év alatt-  Varga testvérpár szerezte meg. A bronzmeccsen a Dezamits Dominik- Markó Máté páros pontosabb játékkal, jobb koncentrációval lett harmadik az esélyesebbnek számító Várkony Győző- Jakab Attila párossal szemben.

A verseny végén Varga Jenő versenyigazgató, ötletgazda megköszönte SZMJV Sport és Ifjúsági Iroda vezetőjének Kovács Balázs irodavezetőnek és kollégájának, Szandi Gábornak a segítségét és A HB Inter Trans Kft- nek Liszkay Gábornak a magas színvonalú díjazást, aki a döntő négy párosát külön pólóval jutalmazta.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!