A Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében idén már 15. alkalommal került megrendezésre az egyéni Lábtenisz verseny a HB Inter Trans Kupáért. A rendezvénynek a Termálfürdő adott otthont, ahol a két aszfaltos pályán utoljára rendeztek lábtenisz versenyt. A főtáblára 12 versenyző került, ugyanakkor akadtak hiányzók is.

Igazoltan maradt távol a nagy esélyes Varga Roland, Varga Dániel és a tavalyi bajnok, a minden idök legfiatalabb aranyérmese Somfalvi Barna sem tudott eljönni. A verseny megkezdése előtt Varga Jenő versenyigazgató aranylabda díjat adott át Dr. Virágh Norbertnek, aki már a tizenöt évvel ezelőtti versenyen is indult. Díjat vehetett még át Kiss Csaba is, aki a kezdetektől eredményesen szerepelt a lábtenisz és Teqball versenyeken.

A kimagasló Teqball eredményeiért ajándékot kapott Dezamits Dominik is. Az ünnepélyes pillanatok után a versenyzőkön volt a sor. A nosztalgia lábtenisz tornát egyérintős formában bonyolították le. A két csoportban körmérkőzéssel (21 pontig) küzdöttek a játékosok. Ezt követően a keresztjáték majd a helyosztókon már két nyert játszmáig tartottak a derbik.

A szemet gyönyörködtető, pontos megoldások, embertelenül hosszú labdamenetek jellemezték a csoportmérkőzéseket. Az A csoportban első helyen Pusztai Szabolcs, míg a másodikon Dr. Virágh Norbert végzett. A B csoportban Zoufal Norbert végzett az élen, másodikként Varga Máté jutott tovább, pontkülönbség és az egymás elleni eredményt követően.

A keresztjátékban Zoufal Norbert és Dr. Virágh Norbert óriási csatát vívott a döntőbe kerülésért, az idegek harcát előbbi bírta jobban és szoros 2-1–es eredménnyel kiérdemelte a döntőben való részvételt. A másik ágon ugyanazt a várt szoros csatát hozta, Pusztai Szabolcs és Varga Máté küzdelméből a végén utóbbi diadalmaskodott 2-1 arányú győzelemmel és jutott a fináléba.

A harmadik helyért zajló küzdelemben Dr. Virágh Norbert koncentrált jobban és szerezte meg a bronzérmet Pusztai Szabolcs ellen. A fináléban Zoufal Norbert és a fiatal Varga Máté csodás játéka ejtette ámulatba a társakat. Az AVUS trénere az első játszmát vert helyzetből húzta be. Majd riválisa magabiztos játékkal egyenlített a szettek arányát.

A sorsdöntő labdamenetek során viszont ismét Zoufal Norbert akarata érvényesült és a kemény munka árán megszerzett előnyét jól őrizte meg. A 12-11, 7-11 és 11-8-as menetek végén első ízben lett aranyérmes a Zoufal Norbert. A pályabúcsúztató városi verseny eredményhirdetésén Varga Jenő versenyigazgató elmondta, hogy 15 éve hívja játékba Szombathelyen a sportolni vágyó embereket a rendezvénysorozat.

Továbbá gratulált az eddigi legszínvonalasabb lábtenisz verseny fatáblájára került versenyzőinek és további sok sikert kívánt valamennyiüknek. Ugyanakkor jó hírrel is szolgált a versenyigazgató, aki bejelentette, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel szeptemberben még egyszer megmérethetnek a legjobb párosok a Városligeti pályán.

XV. Egyéni Lábtenisz HB Inter Trans Kupa végeredménye:

1. Zoufal Norbert
2. Varga Máté
3. Dr. Virágh Norbert
4. Pusztai Szabolcs.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!