Remekül kezdődött a harmadosztályú menetelés a HVSE számára: az NB III-as labdarúgó bajnokság Észak-Nyugati csoportjának első fordulójában a Csorna ellen sikerült otthon tartani a 3 pontot Szenczi Imre csapatának. 

A találkozó tapogatózással indult, várható volt, hogy nem esnek egymásnak a csapatok. A Haladás VSE igyekezett felpörgetni a játék ritmusát, sikerült is helyzeteket kialakítaniuk, egy ilyen lehetőséget kihasználva még az első játékrész vége előtt vezetéshez jutottak Szenczi Bence révén.

Az első félidő képekben…

Fotósunk megörökítette Szenczi Bence gólja utáni örömöt, viszonylag hamar vezetést szerzett a HVSE.

A második etapban aztán igyekeztek váltani a vendégek, ennek eredményeképp a 68. percben sikerült megszerezniük az egyenlítő találatot.

A hajrát igyekezett megnyomni a Haladás, amely sorra dolgozta ki a helyzeteket, de még a kihagyhatatlannak tűnő helyzetet is sikerült elpuskázniuk.

A 89. percben aztán érkezett a 4 perccel korábban beálló Árvay Dávid, a 16 éves játékos pedig megszerezte a győztes találatot a szombathelyiek számára!

A meccs után Szenczi Imre vezetőedzőt kértük meg, értékelje a sikert.

Az első félidővel nagyjából elégedett lehetek. Voltak hibák a támadás szervezésünkben de így is meg voltak a helyzetek a minimális különbséghez. Kár, hogy csak egyet használtunk ki. Az igazsághoz viszont hozzá tartozik, hogy ellenfelünknek is volt lehetősége, de kapusunk nagyon jó teljesítményt nyújtott a mai napon. A megyei bajnokság összes fordulója alatt nem volt ennyi dolga mint ma.

A második félidőben nagyobb nyomást helyezett ránk a Csorna. 20-25 percig óriási hullámvölgybe kerültünk. Elbizonytalanodtunk és a labdakihozatalainkat felváltotta a hosszú indítások. Ebből viszont folyamatosan jöhetett az ellenfelünk. Egymás után rúgták a szögleteket, majd egy szerencsétlen mozdulat után, nagyon szép gólt lőttek. Ekkor nagyon rosszul néztünk ki. Az utolsó 15 perc viszont a miénk volt. Óriási fordulatot vett a mérkőzés. Három, négy ziccerünk is volt, hogy lezárjuk a mérkőzést. Ebből egyet sikerült értékesíteni és ezzel megszerezni a nagyon fontos három pontot. A győztes gól szerzője, akinek már előtte is volt egy ziccere, de akkor még a megilletődöttség időszakában volt, bozonyította, hogy miért is jött létre ez a projekt. Árvay Dávid a HVSE saját nevelésű játékosa, aki tegnap még Régiós Kiemelt bajnoki címet ünnepelt, ma pedig győztes gólt szerez a felnőttek között az NB III-ban. A példa adott és bizonyított – fogalmazott a szombathelyiek trénere.

Kiváló rajt, amely lendületet adhat a zöld-fehéreknek a folytatáshoz, amelyre már szerdán sor kerül, hisz a hétközi fordulóban a Veszprém gárdájához utaznak Pápára. A találkozót élőben közvetítjük a Hungary Sport Youtube csatornáján! 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!