Keszthelyen is a csapat magjára számít Nagy Zoltán kapitány a szeptember 15-én és 16-án esedékes tenisz Davis Kupa-osztályozón, amelyen a házigazda magyar válogatott a törökökkel csap össze.

    “Hasonló felállást tervezek, mint a korábbi párharcainkban azzal a különbséggel, hogy Madarász Gergő már tartalékként sem jöhet szóba, mert ő visszavonult, és Piros Zsombor edzőjeként dolgozik tovább. Bízom benne, hogy a legerősebb összeállításban tudunk kiállni, Fucsovics Mártonra, Marozsán Fábiánra, Piros Zsomborra, Valkusz Mátéra és Fajta Péterre számítok, továbbá Füle Mátyást is kijövök majd megnézni a budapesti ITF-tornán” – utalt arra az MTI-nek a szakvezető, hogy a Római parti GS Tenisz Club augusztus 28-tól két 15 ezer dollár összdíjazású ITF-versenynek ad otthont.
Nagy Zoltán kiemelte, hogy Piros Zsombor kihagyja a US Open jelenleg zajló selejtezőjét, és európai salakos versenyeken vesz részt, ami azért hasznos, mert a Helikon Teniszcentrumban is salakon kerül sor a DK-csatára.
“Örülök, hogy itthon játszunk majd, számítok a közönség segítéségére, ráadásul mi leszünk az esélyesek. Persze ez nem jelenti azt, hogy félvállról vennénk a törököket” – tette hozzá a kapitány. A magyar válogatott az 58. helyen álló Fucsovics Márton és a 83. Marozsán Fábián személyében két top 100-as játékossal áll ki, míg a törökök legjobbja a 220. helyen álló Cem Ilkel.
A két éve megnyílt GS Tenisz Clubot vezető Sinka-Duszkó Dóra büszkén közölte, hogy a tavalyi egy ITF-verseny után, idén már egymás után két tornát rendeznek a létesítmény kemény pályáin.
Ennek kapcsán Nagy Zoltán kifejtette, külön öröm számára, hogy ezen a borításon is nemzetközi versenyre kerül sor Magyarországon, mivel külföldön egyre több tornát bonyolítanak le kemény pályán, és ebbe a hazai élmezőnynek is “bele kell nőnie”.
Bardóczky Kornél, a szövetség (MTSZ) fejlesztési igazgatója kiemelte, a tavalyi kedvező tapasztalatok után hosszú távú együttműködésben gondolkodnak a GS-sel.
“Idén az első ITF-torna főtábláján Füle Mátyás mellett négy szabadkártyás magyar játékos kap helyet, a selejtezőben pedig további öt hazai teniszező bizonyíthat” – fűzte hozzá.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!