A nagy meleg ellenére szépszámú nézősereg gyűlt össze az NB III. Észak-Nyugati csoportjának 4. fordulójából a hétvégéről mára halasztott CAOLA SC Sopron – Szombathelyi MÁV Haladás VSE mérkőzésre, ahova a szombathelyiek az utolsó helyezett soproniakhoz a 3 pontért utaztak.

Ennek ellenére rémálomszerűen indult a derbi a vendégek számára: a 13. percben megszerezték a vezetést a soproniak, majd 6 perccel később egy hosszú labdát követően 2 gólosra nőtt a hazai előny.

Ezt követően igyekezett magához térni a Hali, a félidő vége előtt pedig a szépítés is összejött. Amikor már azt gondoltuk, hogy bár hátrányba, de jó szájízzel térhetünk pihenőre, egy újabb hosszú labdából ismét kettőre növelte előnyét a hazai gárda.

Szenczi mester igyekezett rendet tenni a fejekben a szünetben, de a 67. percben egy jobboldali akciót követően már a 4. gólnak örülhetett a soproni közönség.

A zöld-fehérek becsülettel támadtak, de a gólokat a Sopron szerezte, akik a 81. percben ismételten bevették a vendégek hálóját.

A helyzeteivel remekül sáfárkodó Sopron megérdemelten gyűjtötte be a 3 pontot a mai napon nem a legszebb arcát mutató Haladással szemben, de az mindenképpen dicsérendő, hogy nem adták fel a fiatal vasi futballisták a lefújásig.

A soproniak ezzel megszerezték első sikerüket, amellyel elléphetnek a kieső zónából, míg a Haladás továbbra is 6 ponttal áll a táblázat 7. helyén.

Nem vár könnyű feladat a folytatásban sem Szenczi Imre tanítványaira, hisz a jövő héten szerdán és vasárnap is pályára lépnek a bajnokságban: előbb a Komárom, majd a III. Kerület együttesét fogadják. Mindezek előtt pedig az előttünk álló hétvégén megmérkőznek a Csornával is a Magyar Kupában.

NB III. Észak-Nyugati csoport 4. forduló
Caola SC Sopron 5:1 Szombathelyi MÁV Haladás VSE

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!