Nem csupán az NB III-ban számít riválisnak a Csornai SE a HVSE számára, hisz a két együttes ezúttal a Magyar Kupában nézett egymással farkasszemet. Szerencsére a végkimenetelt tekintve ismét a hazaiak örülhettek.

A mérkőzés nem a zöld-fehérek elképzelése szerint indult.

A csornaiak korán vezetést szereztek, de ez sem szegte kedvét a szombathelyieknek.

Szenczi Imre fiai még az első félidőben magukra találtak, és megfordították a találkozó állását (Szenczi B. 26’, Pap M. 39’). A zöld-fehérek ezzel továbbra is menetelnek a Magyar Kupában, ahol izgatottan várják a sorsolást.

Haladás VSE – Csornai SE 2:1 (2:1)

Haladás VSE: Horváth B. – Horváth M., Kovács B., Németh M., Buzás L. (Czuczi P. 46′) – Balogh Á., Tóth M. (Simon L. 64′) Ferencz Z. (Árvay D. 46′) – Szabó M. (Hende M. 81′) Szenczi B. (Tóth B. 64′) Pap M.

Gólszerzők: Szenczi B. (26′) Pap M. (39′) ill. Csikai (16′)

Szenczi Imre, a HVSE mestere így értékelt:

– Fásultan, enerváltan kezdtük a mérkőzést, így a vendég csapat léphetett fel támadólag. A védekezésünkben is voltak hibák, így a vezetést a Csorna szerezte meg. Talán ez felébreszthetett minket, mert két óriási lehetőségünk is volt az egyenlítésre. Ebből az egyiket kihasználtuk, de szinte azonnal ezután büntetőhöz jutott az ellenfél. Ezt Horváth Bendegúz bravúrral hárította, majd még ebben a félidőben sikerült fordítanunk. A második játékrészben mélyebben húztuk meg a lesvonalunkat és a kontrákra építettünk. Ezekből számos helyzetet teremtettünk, de kimaradtak a lehetőségek. A Csornának is voltak veszélyes támadásai, de véleményem szerint megérdemelt a továbbjutásunk. A szerdai mérkőzés után első gondolatom az volt, hogy az eddig kevesebb játékperchez jutó játékosokkal kezdünk a mai napon. A csütörtöki és pénteki elemzés és értékelés után viszont úgy döntöttem, hogy a bajnokság prioritása mellett nekünk szükségünk van a mai győzelemre, hogy mentálisan újra erősek legyünk és az önbizalmunkat újra visszaszerezzük. Nagyon rosszul nézett volna ki, ha két vereség után kell folytatni a bajnokságot. Szerencsére a tervezett pihentetéseket is végre tudtuk hajtani és ami külön pozitívum, hogy a mérkőzés végére négy 2005 január elseje után született játékosunk volt egyszerre a pályán. Nagyon látszódott a fáradtság a társaságon amit a szerdai mérkőzés okozott. Ezért sem lehetett túl magas a játékunk színvonala. Ennek ellenére voltak szép támadásaink, a védekezésünk is összeszedettebb volt mint Sopronban. A játékosok mai mentalitása, a csapat akarati megnyilvánulása pedig minden dicséretet megérdemel. Várjuk a hétfői sorsolást!

A mérkőzés jegyzőkönyvét ITT tanulmányozhatod.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!