A ”G” csoport rangadóját rendezték meg Szerbiában a mai nap során, a mieink pedig szervezett védekezéssel és remek helyzetkihasználással léptek egy nagyot a 2024-es Európa-bajnokság felé.

Belgrád, 2023. szeptember 7.
A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Szerbia – Magyarország mérkõzés elején a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

A találkozó előtt ráadásul már tudhatták a felek, hogy Montenegró csak egy 2:2-es döntetlent ért el Litvániában.

A mieink jól kezdték a meccset, a szerbek átadták a területet és a labdát is a magyaroknak, majd kihasználva Dibusz eladott labdáját a vezetést is megszerezték.

Marco Rossi együttese azonban nem esett össze, és szinte a semmiből még az első játékrészben megfordítottuk a mérkőzés állását.

A második etapban aztán akadtak meleg pillanatok a magyar kapu előtt, de összességében nem forgott veszélyben a győzelmünk, és a nagy lépésünk a németországi Európa-bajnokság felé.

SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Gudelj, Pavlovics – Radonjics (Zsivkovics, a szünetben), Makszimovics (Milenkovics, 64.), Sz. Milinkovics-Szavics, Kosztics (Mladenovics, a szünetben) – Tadics (L. Ilics, 87.), Vlahovics (Jovics, 87.) – A. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai Attila – Nego, Nagy Ádám (Kata, 77.), Styles, Kerkez (Fiola, 70.) – Szoboszlai, Varga Barnabás (Ádám Martin, 77.), Sallai (Csoboth, 90+4.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Szalai Attila (10. – öngól), ill. Varga Barnabás (34.), Orbán (36.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!