Az eddig lejátszott mérkőzésekre lehetett azt mondani, hogy hozta a kötelezőt a címvédő Haladás. Az első két fordulóban ugyan a vártnál nehezebben gyűjtötte be a pontokat a vasi alakulat, de az Újpest és a Maglód ellen már kiszakadt a gólzsák is. Péntek este viszont a ligában a legnagyobb riválisnak tartott Berettyóújfalu otthonába vizitált Felipe Conde együttese. Nagy izgalmakat ígért a derbi.

Már csak azért is, mert a Berettyóújfalu elveszítette a legutóbbi párharcukat a bajnoki döntőben, ráadásul az idei pontvadászatban is botlott. Amennyiben nem akartak nagyobb hátrányba kerülni, mindnképpen győzni kellett volna. Hasonló vonal mentén a Hali is három pont bezsebelésére készült. Egyrészt szerette volna hibátlan mutatóját megőrizni, másrészt nagyobb előnyre akartak szert tenni a közvetlen riválisokhoz képest.

A nagy tét azonban felpörgette a csapatokat, mindkét gárda támadólag lépett fel. Ugyanakkor a vendégek igyekeztek letámadással zavart kelteni a Mezei Vill védelmében. Ez pedig korán meg is hozta az eredményt. Kovács átadását követően Dróth keverte meg a védelmet és bombázott a felső sarokba. A bekapott gól nem törte le a Berettyó lelkesedését és továbbra is próbált irányítani.

Ebből viszont ismét a szombathelyiek tudták kamatoztatni terveiket, hiszen kontrából többször is veszélyeztettek. Ráadásul a játékrész derekán kezezés miatt megítélt büntetőből a Haladás csapatkapitánya megszerezte önmaga és együttese második gólját is. A Mezei Vill a játékrész hajrájában már vészkapussal próbálta feltörni a vasi védelmet, amely úgy tűnt, kiváló formában volt.

Nem változtatott a taktikán egyik együttes sem a második félidő kezdetén sem. A MVFC továbbra is vészkapussal rohamozott, a vendégek viszont jól zárták le a területeket és minden kósza labdára igyekeztek lecsapni. Sokáig jól állta a sarat a Haladás védelme, ugyanakkor egyre többször állt a játék a szabálytalanságok és reklamálások miatt. Ráadásul a lehető legrosszabbkor kapitulált a vendég védelem.

Alasztics lába között a bal szélső helyéről Nagy talált a kapuba. Még fel sem ocsudtak a vendég játékosok és máris egyenlített a Mezei Vill. Egy gyors akció végén két lépésről mattolta a szombathelyi kapust Szabó Péter. Az időkérés rendet is tett a vasi fejekben, mert alig két perccel később egy szép felívelsét követően Sipos csúsztatott a labdába, a kimozduló kapust becsapva továbbított a hálóba.

Majd egy egyéni villanást követően növelni is tudta előnyét a Haladás csapata. Kétségbeesett rohamozásba kezdett a házigazda, de erejükből már csak arra futotta ,hogy kozmetikázzanak a különbségen. Így megérdemelt győzelmet aratott a címvédő a trónkövetelő otthonában és növelni tudta előnyét a Berettyóújfaluval szemben.

MVFC Berettyóújfalu – Haladás VSE 3-4 (0-2)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Henrique Diniz, Dróth Z., Arnon.
Csere: Homlok L. – Szalmás Z., Knizs O., Hajmási M., Sipos G., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Vas Á., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Nagy D., Szabó P., Nagy I. illetve Dróth (2), Sipos G., Arnon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!