Bő öt hónap múlva Nürnberg ad otthont a jövő nyári párizsi olimpiára kvalifikáló európai versenynek – döntött a tekvondósok európai szövetsége (ETU) a német nagyvárosban tartott hétvégi közgyűlésen.
A fórumon, amelyről kedden a sportág hazai szövetsége (MTSZ) számolt be honlapján, az ETU elnökségének mindkét magyar tagja, az MTSZ elnöke, Márton Zsolt Krisztián és tiszteletbeli elnöke, Patakfalvy Miklós is jelen volt.
Az olimpiai kvalifikációs viadalt várhatóan február utolsó hétvégéjén rendezik meg Nürnbergben. A közgyűlésen arról is határoztak, hogy műsoron lesz a tekvondó az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, 2025-ben, Észak-Macedóniában, a részleteket a következő hetekben egyezteti az ETU és az Európai Olimpiai Bizottság.
Egy további döntés értelmében 2024-től az ETU versenynaptárába bekerül a kadétok és a juniorok Grand Prix-versenye. Erre az európai ranglista legjobbjai kvalifikálhatnak, illetve az ETU klubversenyein vagy multisporteseményeken lehet kvótához jutni. Ugyancsak közgyűlési határozat született arról, hogy a kadét és U21-es Eb-re, valamint a Grand Prix-re a ranglista legjobbja automatikusan utazhat.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!