Szombathely Megyei Jogú Város Sport-, és Ifjúsági Irodájának szervezésében lebonyolított verseny célja – a támogatónak köszönhetően – a Pandan Kft. Kupa elhódítása volt.

A Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Sport,-és Ifjúsági Irodája a város teniszt kedvelő amatőr játékosai részére, a hétvégén immár harmadik alkalommal hirdette és rendezte meg az amatőr egyéni és páros teniszversenyt.

A megnyitón Palotai Zoltán versenyigazgató – Kovács Balázs irodavezető és Szandi Gábor főmunkatárs jelenlétében – köszöntötte a megjelenteket, majd Tóth Kálmán sportbizottsági elnök emlékezett meg a 2021.februárjában elhunyt sportorvosról, dr. Andits Tamásról, aki többek között 25 éven keresztül volt az ötszörös magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapatának is orvosa, emellett lelkes amatőrként a teniszberkekben is közismert volt.

A teniszversenyt megnyitó Tóth Kálmán külön megköszönte özvegy dr. Andits Tamásné dr. Horváth Ágnesnek, hogy népes hölgykoszorút sikerült maga mellé állítani az idei versenyre.

 

 

 

Tóth Kálmánnal a sportorvos emlékének ápolásáról, a hagyományőrzés fontosságáról, a Szombathely szabadidősportjának újjászervezéséről és az emlékverseny folytatásáról is beszélgettünk.

Szombat délelőtt kedvező körülmények, szélcsendes időjárás fogadta a fehér sport szerelmeseit, de a Savaria Teniszcentrum által biztosított kiváló feltételek, a remek klubhangulat és a minőségi salakpályák is hozzájárultak  a teniszbarátok és családtagjaik kiváló szórakozásához.

A főszervező Palotai Zoltánnál a verseny kategóriáiról, szabályairól, illetve az amatőr tenisz sport népszerűsítésének, a sportbarátságok ápolásának fontosságáról és a 2024-es verseny tervezéséről is érdeklődtünk.

A hölgyek teniszcsatáit megkülönböztetett figyelem kísérte, hiszen soha még ennyien nem léptek pályára és körükben tisztelhettük a verseny legidősebb, 84 (!!!) esztendős résztvevőjét is.

Az özvegy, dr. Andits Tamásné dr. Horváth Ágnes ezúttal is háláját fejezte ki a szervezőknek, majd arról is tájékoztatott, hogy hamarosan elkészül az az emléktábla, amelyen az emlékverseny kategóriánkénti győzteseit jelenítik meg.

A házigazda, a Savaria Tenisz Centrum vezetője ezúttal is örömét fejezte ki, hogy valamennyi pályáján pattogott a labda. Szabó Péter igazi büszkesége azonban a saját nevelésű játékosok, illetve az ő sikereik. A Savaria Tenisz Club női csapatának OB I-es, valamint férfi csapatának OB III-as meccseiről és a közelmúltban megrendezett nemzetközi Kinder Trophy küzdelmeiről is megkérdeztük a klubelnököt.

 

A III. dr. Andits Tamás Tenisz Emlékverseny kategóriánkénti eredményeit hamarosan közöljük.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!